Briose cu ulei de masline
Nu exista briose mai bune decat aceste briose cu ulei de masline. Sunt atat de pufoase incat te opresti cu greu din mancat. Am gasit reteta pe blogul lui David Lebovitz si de atunci sunt nelipsite din meniul nostru. Delicioase!!!!
Ce le face atat de speciale? In primul rand uleiul de masline, dar si lichiorul de portocala Grand Marnier. Eu am adaptat putin reteta si le-am facut acum doar cu suc proaspat de portocala pentru a fi mancate si de cel mic, dar voi face si o portie pentru noi…cu alcool :).
Daca le doriti si mai aromate, puteti adauga si putin extract de vanilie, dar va spun ca sunt perfecte fix asa. Acestea fiind spuse, va las reteta si sper sa va cucereasca si pe voi aceste briose cu ulei de masline si aroma de portocala.
Ce va trebuie?
185g faina
200g zahar
2 oua
180ml lapte
180ml ulei de masline
80ml suc proaspat de portocala ( in reteta originala se pune 40 ml suc de portocal & 40ml Grand Marnier)
1lgt sare
1/2 lgt praf de copt
1/4 lgt bicarbonat de sodiu
Razatura de la o portocala
Cum se prepara?
1. Mai intai incalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de copt pentru briose ( eu am chese din hartie tip lalea).
2. Intr-un bol amestecam zaharul cu coaja de portocala, adaugand apoi lichidele. Amestecam bine si incorporam so cele 2 oua.
3. Intr-un alt bol amestecam faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sare, urmand sa le incorporam in amestecul de mai sus.
4. Umplem fiecare forma de briosa 2/3 din cantitate si apoi dam tava la copt pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau pana cand devin usor aurii.