Prajitura rasturnata cu portocala, cimbru si ulei de masline
De cand am descoperit combinatia de portocala cu ulei de masline, o tot folosesc in deserturi, mai ales acum in perioada rece, perioada in care portocalele au un gust mult mai intens. Asa a aparut aceasta prajitura rasturnata cu portocala, cimbru si ulei de masline…curcubeu pe cerul gurii.
Este un desert super aromat, usor de pregatit si care va aduce o multime de arome in casa. Eu am servit-o alaturi de un ceai din petale de trandafiri, bucurandu-ma astfel de un adevarat moment de rasfat.
Sper ca v-am facut curiosi si veti incerca aceasta prajitura rasturnata cu portocala, cimbru si ulei de masline.
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina
4 oua
140g zahar
10g zahar vanilinat
30ml suc de portocala
100ml ulei de masline
60ml lapte
5g praf de copt
Coaja de la 2 portocale
Un praf de sare
Esenta de vanilie
Cimbru uscat ( un varf de cutit sau mai mult, in functie de cat de intens doriti gustul)
Topping portocale
2 portocale taiate in felii subtiri
30g unt
50g zahar brun
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam zaharul, coaja de portocala si cimbrul pe care le amestecam bine.
2. In bolul mixerului adaugam oualele si incepem sa mixam, adaugand treptat amestecul de zahar cu coaja de portocala si cimbru.
3. In momentul in care oualele si-au dublat volumul, adaugam uleiul si laptele, urmand ca apoi sa incorporam faina si praful de copt.
4. Cat timp pregatim aluatul, punem in tava de copt ( eu am avut una cu d=24cm) zaharul si untul, lasandu-le la cuptor pentru 5-10 minute pana cand se caramelizeaza usor zaharul.
5. Adaugam feliile de portocala si transferam aluatul, lasand la copt pentru 50 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
6. Dupa expirarea timpului, scoatem tava din cuptor, o acoperim cu un platou si cu o miscare rapida si hotarata, rasturnam prajitura.
Abia astept sa imi spuneti daca ati incercat reteta!