Biscuiti fragezi cu unt si portocala

Biscuiti fragezi cu unt si portocala

Sarbatorile vin! Sarbatorile vin! Asa ca trebuie sa ne pregatim din timp. Lista cu delicii pentru perioda de iarna este deja stabilita, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva retete din bunatatile care se vor regasi pe masa noastra de sarbatori, dar si pe cea a Mosului…caci am inceput cu biscuiti fragezi cu unt si portocala, biscuitii cu care Mosul va fi intampinat la noi acasa.

Tot ce pot sa va spun este ca acesti biscuiti sunt o sarbatoare in sine pentru ca se simte aroma de portocala, aroma care pe mine ma duce cu gandul la Craciun. Sunt alegerea perfecta alaturi de cafeaua de dimineata, o cana cu ciocolata calda sau chiar pentru un cadou diferit. Sunt sigura ca prietenii vostri n-ar zice nu unui cadou dulce.

Mie imi plac tare mult, asa ca va las si voua reteta pentru biscuiti fragezi cu unt si portocala.

P.S. Au iesit undeva la 25 de biscuiti, desi ar fi iesit mai multi, daca nu foloseam forme diferite 🙂

Ce va trebuie?

200g faina
100g unt rece (82% grasime)
10g zahar vanilinat
90g zahar pudra
1 galbenus + 2 lingurite lapte rece
Coaja de la 1 portocala

Cum se prepara?

1. Intr-un bol adaugam faina, iar intr-un alt bol amestecam zaharul impreuna cu coaja de portocala.

2. Adaugam  zaharul si untul taiat in cubulete peste faina si amestecam pana cand obtinem un aluat nisipos.

3. Batem galbenusul cu lapte si il incorporam in amestecul de mai sus. Formam o bila pe care o lasam la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.

4.Formam biscuitii si ii lasam la copt pentru 10 minute la 180 de grade (grosimea unui biscuite este ~ 1cm).

P.S. Se pastreaza intr-o cutie ermetica pentru cateva zile.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *