Pasca fara aluat cu branza dulce, ricotta si stafide
Abia astept sa vina Pastele, sa mergem la tara, sa scoatem masa in batatura si sa ne bucuram in tihna de aceasta sarbatoare. De cativa ani fiecare stie clar ce are de pregatit: mama este responsabila cu mancarea, mamaie roseste oualele, iar eu vin cu desertul. Pasca fara aluat cu branza dulce, ricotta si stafide este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa.
De la an la an, incerc sa-mi imbunatatesc reteta, motiv pentru care am facut recent una. Am adaugat de aceasta data si ricotta pe langa clasica branza dulce, oferindu-i o textura si mai buna. Pentru si mai multa aroma, am adaugat coaja de lamaie, iar stafidele le-am tinut la hidratat in rom.
Daca vreti sa incercati aceasta pasca fara aluat cu branza dulce, ricotta si stafide, va las mai jos reteta mea ( din compozitia de mai jos va iesi o pasca de aproximativ 1.2 kg).
Ce va trebuie?
500g branza de vaci
150g ricotta
150g smantana cat mai grasa
100g unt
150g zahar
3 oua
50g gris
50g faina
10g zahar vanilinat
100g stafide tinute la hidratat in rom
esenta de rom
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam untul la temperatura camerei pe care il vom mixa impreuna cu zaharul.
2.Incorporam treptat cele trei oua, smantana, coaja de lamaie si mixam in continuare.
3. Adugam apoi branza de vaci, ricotta si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena, urmand ca apoi sa adaugam faina si grisul.
4. Adaugam stafidele pe care le scurgem bine de apa si esenta de rom / rom.
5. Pregatim o tava de copt ( am folosit una cu un d =20 cm) , transferam compozitia pe care o dam in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora la 180 de grade sau pana cand capata o culoare aurie.