Cornuri pufoase cu magiun de prune (de post)

Cornuri pufoase cu magiun de prune (de post)

La noi in casa nu lipsesc ducegariile si chiar daca este post, incerc de fiecare data sa ii surprind pe ai mei cu ceva bun. Ultima data am pregatit cornuri pufoase cu magiun de prune (de post).

Am mers pe o reteta simpla cu aluat pregatit cu apa minerala, turmeric pentru culoare si magiun de prune fara zahar de la Gorj (prietena mea Miruna are niste dulcegarii la borcan de iti ploua-n gura).

Daca vreti un dulce rapid pentru toti ai casei, de post, atunci puteti incerca reteta de cornuti pufoase cu magiun ( de post).

Ce va trebuie?

Aluat

550g faina
250ml apa minerala
100ml ulei
50g zahar
10g zahar vanilinat
7g drojide uscata
1 lingurita rasa de turmeric (pentru culoare)
coaja de la 1 lamaie
esenta de vanilie

Umplutura

magiun de prune
nuca

Cum se prepara?

1. Am adaugat intr-o craticioara apa minerala si zaharul pe care le-am incalzit putin. La sfarsit am adaugat uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si am amestecat bine.

2. Eu am framantat aluatul in masina de paiane, unde am adaugat faina, turmericul si drojidia, iar apoi ingredientele lichide.


3. Dupa ce s-a terminat programul de framantat, am lasat aluatul la dospit pentru aproximativ o ora.

4. Dupa ce s-a dospit, am impartit aluatul in 4 bile egale, pe care le-am intins, urmand ca apoi fiecare bila sa o impart in 8 partie egale.

5. Fiecare triunghi obtinut l-am primenit cu magiun si am adaugat si putina nuca, lasandu-le la dospit pentru 15 minute.

6. Le-am asezat apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat in cuptorul incins pentru 15 minute la 180 de grade, pana cand s-au rumenit putin.

7. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am pudrat cu zahar pudra, insa le puteti unge cu miere amestecata cu putina apa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *