Biscuiti Alfajores sau biscuiti argentinieni
Anul acesta de Craciun le-am oferit celor dragi cate o cutie dulce, plina cu fursecuri si biscuiti facuti in casa. Pentru ca mie imi place tare mult caramelul, am ales sa pregatesc biscuiti Alfajores, celebrii biscuiti argentinieni umpluti cu dulceata de lapte (dulce de leche).
Am adaptat reteta dupa gustul meu si am injumatatit cantitatea de zahar, iar in umplutura, am adaugat in plus putina cacao, faina de migdale si am exclus coniacul ?.
Acesti biscuiti argentinieni sunt deliciosi, fragezi si se potivesc de minune alaturi de cafeaua de dimineata sau de un ceai cald. Apropo de cafea, sa stiti ca pe @kfea.ro puteti gasi un blend special pentru aceasta perioada si anume cafea boabe Etolia Christmas Blend. Amestecul contine trei origini diferite care ofera o aroma echilibrata, cu note dulci de citrice si parfum specific sarbatorilor de iarna.
Asa ca, daca si voi sunteti pasionati de cafea, dati o fuga la ei pe site, refaceti-va stocul de cafea, iar eu va las mai jos reteta pentru biscuitii argentinieni astfel incat sa aveti si mai mult spor la cafeluta ?.
Ce va trebuie?
Aluat
4 galbenusuri
250g amidon
250g faina
100g zahar
200g unt la temperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja de la 1 lamaie
Umplutura
200g dulce de leche ( am fiert pentru 2-3 ore conserva de lapte condensat)
50g faina de migdale – optional
30g cacao neagra – optional
Decor: nuca de cocos
Cum se prepara?
1. Adaugam toate ingredientele intr-un bol si incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen pe care il lasam la rece pentru 30 de minute.
2. Intindem apoi aluatul intr-o foaie de 5 mm si decupam cercuri cu ajutorul unei forme (eu am folosit una cu d=6cm).
3. Tapetam o tava cu hartie de copt si lasam fursecurile la copt pentru 10 minute la 180 de grade.
4. Reteta originala foloseste doar dulceata de lapte, insa eu am adaugat si putina cacao si faina de migale pentru a fi sigura ca nu va curge crema ?. Lipim apoi cate 2 fursecuri (care sunt complet racite) cu aceasta crema si apoi le trecem prin nuca de cocos.