Reteta lu’ mamaie de gogosi pufoase

Reteta lu’ mamaie de gogosi pufoase

Am ales ca ultimul weekend din octombrie sa il petrecem la tara. Am prins vreme frumoasa, asa ca am profitat de acest lucru si am stat mai mult pe afara. Pentru ca de cand sunt mica mamaie imi face mereu ceva bun, nici de aceasta data nu a facut exceptie.

Pe langa gogosile ei de post care sunt mega bune, imi place atunci cand mamaie ne rasfata cu reteta ei de gogosi pufoase si aromate. Tocmai pentru ca a fost super soare afara, am ales sa le facem in curte. Asa ca mamaie le-a framantat, apoi le-am decupat impreuna, iar eu le-am prajit. Mi-a fost tare drag sa bucatarim impreuna, asa ca va las si voua reteta lu’ mamaie de gogosi pufoase, in cazul in care v-am facut pofta.

Reteta lu' mamaie de gogosi pufoase

Ce va trebuie?

500g faina ( plus inca putina pentru framantat)

300 ml lapte

2 galbenusuri

50g zahar

1 plic zahar vanilinat

1 plic drojdie uscata ( 7g)

esenta de vanilie

coaja de la 1 lamaie (sau portocala, ce va place mai mult)

un praf de sare

Cum se prepara?

1.Intr-un bol incapator adaugam faina, drojdia uscata, coaja de lamaie, zaharul si cele doua galbenusiri. Incorporam treptat laptele incalzit si incepem sa framantam.

2.Framantam bine timp de 10 minute si apoi lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul ( undeva la o ora –  depinde cat de cald este in casa ).

3.Dupa ce s-a dospit aluatul, il intindem cu sucitorul si decupam gogosile cu un pahar (aluatul ramas dupa decupare nu l-am m-ai intins, ci am modelat din el cateva bile). Am mai lasat gogosile la dospit pentru inca 10 minute.

4.Punem uleiul la incins in tigaie si adaugam gogosile, pe care le lasam la prajit cateva  minute pe o parte si cateva pe cealalta ( va dati seama cand s-au facut pentru ca vor avea o culoare aramie). Le pudram apoi cu zahar pudra si sunt numa’bune de manacat.

P.S. Daca v-a placut si voua reteta lu’ mamaie de gogosi pufoase, astept poze cu gogosele voastre!❤



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *