Figaro cu gem de caise si bezea

Figaro cu gem de caise si bezea

Sunt multe prajituri care imi aduc aminte de copilarie cum ar fi Alba ca Zapada, Albinita sau Figaro cu gem de caise si bezea. Este o prajitura simpla, dar cu un gust pe care nu il poti uita cu una, cu doua, si pe care am pregatit-o de curand, reusind astfel sa ma intorc putin in timp.

De data aceasta, mi-a adus si mai mult aminte de copilarie pentru ca nu am folosit un gem oarecare pentru aceasta prajitura. Atunci cand eram mica, mama prietenei mele ne dadea mereu sa mancam paine cu unt si aceasta bunatate de gem. Am mai spus-o si ma repet: oricate felii ne dadea, nu ma saturam niciodata. Era bun rau si avea o aroma aparte!

Ei bine, tanti Lili a vazut postarea in care povesteam despre el si mi-a trimis gem din ala bun. Nu-i asa ca e super tare? Asa am ajuns sa dau fuga la caietul cu reteta si sa pregatesc astfel prajitura Figaro cu gem de caise si bezea.

P.S. Daca nu vreti sa folositi prea mult zahar, puteti inlocui zaharul cu indulcitor.

Ce va trebuie?

Aluat

250g faina
125g unt
4 galbenusuri
50g zahar
esenta de vanilie

Umplutura

400g gem de caise
100g nuca macinata

Bezea

4 albusuri
4 linguri zahar
100g nuca macinata
esenta de rom

Figaro cu gem de caise si bezea

Cum se prepara?

1.Pentru inceput ne ocupam de pregatirea aluatului. Astfel, intr-un bol adaugam faina, zaharul, untul rece taiat in cuburi si incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam pana cand aluatul devine unul elastic. Il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider pana cand pregatim bezeaua.

2. Batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare. La sfarsit incorporam nuca si esenta de rom.

3. Intindem aluatul direct pe hartia de copt intr-o foaie subtire ( eu am folosit o tava dreptunghiulara 20×30). Asezam foaia in tava, ridicand putin de margini, adaugam apoi gemul amestecat cu nuca, iar la sfarsit bezeaua.

4. Dam tava in cuptorul deja incins pentru 30 de minute la 150 de grade sau pana cand bezeaua se rumeneste usor.

5. Lasam prajitura sa se raceasca, urmand ca abia apoi sa o feliem.

P.S. Nu se pastreaza la frigider intrucat se inmoaie bezeaua, insa puteti sa o depozitati intr-un loc racoros.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *