Cheesecake cu ciocolata si caramel
Nu e un secret pentru nimeni ca imi place tare mult ciocolata, iar daca mai apare si caramelul in peisaj, atunci fericirea mea este garantata. Am aflat de curand de la o colega de mascarpone cioco de la Delaco , asa ca am pregatit un cheesecake cu ciocolata si caramel.
Este un desert tare bun, la fel de bun ca tarta cu ciocolata si caramel care se numara printre deserturile cele mai cerute de toti ai mei. Avand in vedere rapiditatea cu care s-a mancat prima felie, pare ca si acest cheesecake va fi in topul preferintelor.
Ce va trebuie?
Crusta
300g biscuiti
150g unt
Umplutura
250g mascarpone cu ciocolata
350g caramel
250g smantana cu 30% grasime
4 oua
Ganache
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata belgiana (am folosit callebaut cu 54% cacao)
Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii pentru crusta intr-un robot de bucatarie sau blender vertical. Adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
2. Tapetam o tava de tort cu pereti detasabili (d 24 cm) cu hartie de copt si adaugam amestecul de biscuiti, acoperind intreaga forma ( inclusiv peretii). Lasam tava la cuptor pentru 10 minute pana cand pregatim umplutura.
3. Intr-un bol incapator adaugam branza mascarpone, smantana, jumatate din caramel si oualele.
4. Scoatem tava de la cuptor si adaugam compozitia de mai sus, iar pe alocuri punem restul de caramel.
5. Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand cheesecake-ul trece testul cu scobitoarea.
6. Dupa ce s-a racit cheesecake-ul, pregatim ganache-ul de ciocolata. Punem la incalzit smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata si amestecam bine pana cand se topeste. Decoram cheesecake-ul cu acest ganache, lasandu-l la frigider pentru cateva ore.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!