Granola de casa

Alexandru este fan fulgi de ovaz. Ii plac atat de mult, incat ii mananca direct din borcan. Asa ca m-am gandit sa il surprind cu ceva : granola de casa cu de toate, de prin casa adunate. I-a placut super mult si asta nu a putut decat sa ma bucure.
Daca vreti si voi sa incercati, va las reteta mai jos. In cazul in care vreti sa fie un preparat fara gluten, puteti folosi fulgi de ovaz fara gluten?.
Ce va trebuie?
200g fulgi de ovaz ( evident?)
50g fulgi de cocos
2 lingurite seminte de chia
1/2 lingurita scortisoara ceylon
100g nuca romaneasca & alune de padure
50g stafide
70ml miere / sirop de artar/ curmale ( ce va este pe plac)
30 ml ulei de cocos topit

Cum se prepara?
1.Am pus toate ingredientele uscate intr-un bol si le-am amestecat bine.
2.Pentru ca aveam nevoie ca miere si uleiul de cocos sa fie cat mai lichide, am pus cele doua borcane intr-o craticioara, la foc mic, pentru a fi cat mai lichide.
3.Am adaugat apoi ingredientele lichide peste amestecul de mai sus si am inceput sa “framant”.
4.Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt, am intins in strat subtire granola pe care am dat-o la cuptor pentru 10 minute, la 150 de grade, sau pana cand capata o culoare aramie ( in acest timp mai intoarceti din cand im cand fulgii pentru a se coace pe toate partile?).
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!