Gofre pufoase fara zahar adaugat

In casa noastra clatitele sunt printre deserturile preferate, insa recunosc ca nu imi place deloc sa stau sa le fac. Insa, am gasit o alternativa: gofrele. Fie ca aleg sa le manance simple, cu miere sau ciocolata, acest desert belgian i-a cucerit pe cei doi pofticiosi ai mei.
Aceste gofre imi aduc aminte de fagurii cu crema de cacao pe care ii pregatea mama cand eram mica. Alaturi de nucile umplute, alba ca zapada si lamaita, fagurele se numara printre deserturile mele preferate. Mi-am propus sa ii fac si eu cat de curand, insa pana atunci, va las o reteta simpla de gofre pufoase fara zahar adaugat.
P.S. Gasiti aici si reteta pentru gofre pufoase de post.

Ce va trebuie?
250g faina
3 oua
200 ml lapte +50ml apa minerala
50g unt topit
5g praf de copt
2 linguri xylitol / miere (sau in functie de cat de dulci le vreti?)
esenta de vanilie
Cum se prepara?
1. Mixam oualele pana isi dubleaza volumul. Incorporam apoi indulcitorul, untul topit, laptele, apa minerala, esenta de vanilie si mixam bine.
2. Adaugam faina si praful de copt, urmand sa amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena.
3. Pentru coacerea acestora vom avea nevoie de aparatul de gofre. Incingem aparatul, ungem cu putin ulei si apoi adaugam din compozitia pregatita mai sus ( undeva la un polonic, depinde si de dimensiunea aparatului din dotare, important este sa intindem bine aluatul).
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!