Biscuiti cu nuca, rom si ciocolata

Biscuiti cu nuca, rom si ciocolata

Am descoperit pe Insta la un prieten, mai exact dl.Nobo ( intrati aici daca vreti sa va ploua in gura de la deserturile si toate nebuniile pe care le face), o reteta de biscuiti absolut geniala. Sunt niste biscuiti cu nuca, rom si ciocolata care se fac super usor, dar se mananca la fel de repede. Eu sunt innebunita dupa aceasta combinatie, asa ca i-am incercat imediat. Multumesc pentru idee, Nobo?!

Fix in ziua in care i-am pregatit i-am servit alaturi de un pahar cu lapte, iar a doua zi de dimineata, au tinut loc de mic dejun. Puteti sa ii transformati rapid intr-un desert fara zahar adaugat, tot ce trebuie este sa va luati ciocolata fara zahar si un indulcitor care va place ( eu folosesc xylitol). In reteta originala se folosesc 250g de zahar, dar eu am pus putin mai putin, inlocuind o parte cu indulcitor.

Daca v-am facut curiosi, asa cum m-a facut Nobo pe mine, va las reteta pentru acesti biscuiti cu nuca, rom si ciocolata.

Ce va trebuie?

300g faina
250g unt
200g nuca
80g fulgi de ciocolata (in cazul in care nu aveti puteti marunti o tableta de ciocolata)
2 oua
70g xylitol (sau zahar)
70g zahar
15g praf de copt
3g sare
50ml esenta de rom sau in functie de gust

Cum se prepara?

1.Adaugam untul moale intr-un bol si incepem sa-l mixam cu zaharul si indulcitorul. Adaugam cele doua oua si mixam in continuare pana obtinem un amestec omogen.

2. Incorporam apoi faina, praful de copt, sarea si esenta de rom, mixand in continuare. Mixam bine, iar la final adaugam ciocolata si nuca.

3. Amestecul astfel obtinut in dam la frigider pentru 30-40 de minute, urmand apoi sa formam bile din aluat (aluatul fiind usor lipicios, veti avea nevoie de putina apa calda sa va umeziti mainile) pe care le vom lasa la copt undeva la 15 minute la 180 de grade.

Zmabiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *