Sos pesto presarat cu amintiri de suflet
Atunci cand cumperi trei buchete de busuioc proaspat de la batranica de la colt nu iti ramane decat sa faci sos pesto presarat cu amintiri de suflet.
De fiecare data cand vad batranici care vand d’ale gurii din gradina proprie mereu cumpar cate ceva. Cand am vazut busuioc la batranica mea, m-am dus croita sa cumpar. Am intrebat cat costa legatura si mi-a zis sa ii dau eu cat vreau. E greu de cuantificat in bani munca unei femei batrane, venite cu rata sau microbuzul de undeva de langa Bucuresti. Daca dau prea putin? Sau prea mult? Oare jignesc?
Pana m-am dezmeticit, batrana deja imi pusese si ultimele doua buchete de sanzaiene. Voia sa plece acasa. Deja era cald afara! Eu am plecat cu bratul plin si parfumat, iar batrana mi-a multumit din tot sufletul.
De ce cumpar de la batranele de la colt de bloc? Pentru ca vreau sa ajut! Nu cred ca au batut atata drum, tragand dupa ele sacosa cu verdeata si cateva oua doar sa se plimbe pana la Bucuresti. Chiar au nevoie de un ban in plus.
Pentru ca si mamaia mea vindea la targ si cu siguranta nu ii placea cand era nevoita sa se intorca cu ea acasa.
Pentru ca sunt naturale, de acolo din gradina!
Mirosul de busuioc proaspat imi aduce multe amintiri de suflet! Imi aduce aminte de mamaie si de strabunica mea care atunci cand veneau de la slujba cu agheasma sfintita aveau si un manunchi de busuioc prins la sticla. Tot la zile de sarbatoare il puneam sub perna.
Mamaie si acum imi trimite in pachetul cu bunatati busuioc, ultima oara mi-a trimis busuioc la ghiveci.
Casa invadata de miros proaspat de busuioc, sos pesto presarat cu amintiri de suflet m-a dus fara dar si poate in curtea si gradina lu’ mamaie! L-am savurat alaturi de o salata caprese ( rosii, mozarella ulei de masline si sos pesto ).
Ce va trebuie?
Frunze de busuioc de la 2 legaturi
50g parmezan ras
50g muguri de pin ( de data asta am facut fara)
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
zeama de la 1 lime
sare dupa gust
Cum se prepara?
1.Toate ingredientele se pun in robot si se maruntesc pana se obtine o pasta.
2.Daca vi se pare prea subtire sosul, mai puteti adauga parmezan.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Felicitări!Totul arată atat de bine si stiu sigur ca este foarte gustos pentru ca am mâncat la tine într o vizită ceva in urma!Este atat de imbietor si liniștitor mirosul de busuioc!!Combinația e trăsnet!Merita incercat!
Este foarte racoros si aromat, iar combinat cu mozzarella este bestial!?