Prajitura Televizor sau Budapesta

Prajitura Televizor sau Budapesta

Ieri mi-am amintit de vremurile cand ii dadeam o “atentionare” televizorului sa nu mai mearga cu purici. Mi s-a facut dor de aceea perioada, insa tot ce am putut face pentru a-mi alina acest dor, a fost să pregatesc prajitura Televizor sau Budapesta.

Mama mi-a îndulcit copilaria cu fel si fel de dulciuri ( Albinita, Alba ca Zapada, etc) , printre care s-a regasit si acest desert cu foi de cacao, pandispan, crema fiarta si glazura de ciocolata. Sa tot mananci si sa nu te mai opresti?

Ce va trebuie?

Foi

2 oua
5 linguri de zahar + 1 plic zahar vanilinat
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putina zeama de lamaie
3 linguri cacao neagra
350-400g faina ( depinde de cat “inghite” aluatul?)

Pandispan
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
putina esenta de vanilie

Crema

1l lapte
150g zahar
50g zahar pudra vanilinat
200g unt la temperatura camerei
8-10 linguri de faina
coaja de la 1 lamaie & esenta de vanilie

Glazura

200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata cu lapte

Prajitura Televizor sau Budapesta

Cum se prepara?

1.Incepem cu pregatirea foilor, asa ca am adaugat oualele intr-un bol si le-am amestecat bine cu un tel, urmand sa incorporez zaharul, laptele si uleiul, iar la final bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam bine pana cand se topeste zaharul, iar apoi adaugam cacao si faina. Formam un aluat pe care l-am impartit in doua partie egale.

2. Pe o foaie de copt intindem aluatul si l-am intins de aceeasi dimensiune cu tava in care urmeaza sa coacem pandispanul ( dimensiune de 30×20 cm). Intepam foaia pe alocuri cu furculita si o lasam la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Repetamsi pentru cea de a doua foaie.

3. Dupa ce am pregatit foile, pregatim pandispanul. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, urmand apoi sa adaugam treptat galbenusurile. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, am incorporat faina cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu hartie de coptsi am transferat compozitia pe care am lasat-o pentru 20- 25 de minute la foc mediu.

4. Intre timp pregatim crema. Incalzim laptele intr-o craticioara, iar in alta cratita adaugam zaharul si faina, turnand incet laptele cald. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam apoi coaja de lamaie si esenta de vanilie si mai lasam la fiert pana cand va avea consistenta unei budinci. Adaugam apoi untul taiait bucatele si amestecam pana cand totul este omogen

5. Asamblarea prajiturei este destul de simpla. Foaie, jumatate din crema, pandispan, restul de crema, foaie si apoi glazura ( smantana incalzita pe care o adaugam peste ciocolata rupta in bucatele).

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *