Tarta regala cu lamaie

Sunt pasionata de tot ce inseamna familia regala a Romaniei, motiv pentru care nu ratam nici o ocazie sa vizitam locuri unde aerul regal isi face prezenta. In vizita noastra la Castelul de la Savarsin, mi-am luat in sfarsit Cartea Regala de Bucate. Am incercat deja cateva preparate, iar ultimul a fost tarta regala cu lamaie “Simeon II”. Pentru mine este o mare bucurie ca pot pregati astfel de preparate, dar mai ales sa le cunosc povestea.
Aceasta tarta a fost degustata de Custodele Coroanei si ASR Principele Radu intr-o vizita la Madrid, in 2010, in resedinta unde si-au petrecut exilul Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor. Atat de mult le-a placut aceasta tarta, incat principele Radu a dorit ca aceasta tarta regala cu lamaie sa fie desertul oferit la dineul jubileului sau de 50 ani, motiv pentru care a si denumit-o Simeon II. Este un desert tare aromat, usor acrisor, insa ii mai puteti regla singuri gustul, in sensul ca puteti adauga mai putina zeama de lamaie.

Ce va trebuie?
Blat
250g biscuiti simpli
125g unt topit
Umplutura
4 galbenusuri
400ml lapte condensat ( o conserva)
200 ml zeama de lamaie ( eu am pus ~150 ml si a fost suficienta pentru gustul meu)
Bezea
4 albusuri
200g zahar
Cum se prepara?
1. Adaugam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii sfaramitam bine, urmand apoi sa ii amestecam cu untul topit.
2. Adaugam amestecul intr-o tava de tarta/tort cu pereti detasabili si presam bine pana cand se face compact.
3. Intr-un bol mixam galbenusurile, adaugand apoi laptele condensat si zeama de lamaie. Umplutura obtinuta o adaugam peste blatul de biscuiti.
4. Pentru bezea trebuie sa batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam albusurile batute spuma intr-un pos si decoram tarta.
5. Lasam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, pana cand bezeaua prinde o culoare aurie.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!