Placinta cu branza, stafide si rom

Placinta cu branza, stafide si rom

Ne plac la nebunie deserturile cu branza dulce, incepand cu banalul pandispan pana la branzoaice. Cand lenea imi da tarcoale, cumpar foi de placinta din comert si pun rapid de o placinta cu branza dulce, stafide si rom. Fix asa s-a intamplat in acest weekend!

Am facut cumparaturile obisnuite, iar la un moment dat mi-au facut cu ochiul niste foi cu aluat de foietaj fraged si pufos, asa ca n-am mai stat pe ganduri si le-am luat. A fost o alegere super buna pentru ca a iesit o placinta de toata frumusetea, super aromata si gustoasa, incat sotul a reusit sa ii faca felul destul de repede??

Daca aveti pofta de ceva dulce si fara sa va dati duhul in bucatarie, atunci aceasta placinta cu branza dulce, stafide si rom va poate scoate din incurcatura?

Ce va trebuie?

un pachet de foi de placinta (foietaj fraged si pufos) ~ 800g
4 oua
500 g branză dulce de vaci
200 g smantana cu 35% grasime
100g stafide
100g zahar ( sau in functie de gust)
1 plic zahar vanilinat
50g unt topit
coaja rasa de lamaie
esenta de rom & rom

Cum se prepara?

1. Mai intai punem stafidele la hidratat in apa calduta aromata cu rom si esenta de rom

2. Intr-un bol mixam branza dulce, smantana, zaharul si coaja de lamaie, adaugand treptat oualele. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, incorporam treptat si stafidele.

3. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, adaugam prima foaie de placinta pe care o ungem cu untul topit, adaugam din compozitia de mai sus, punem deasupra cealalta foaie unsa tot cu unt.

4. Intepam pe alocuri cu furculita si dam tava la cuptorul deja incins pentru 40-45 de minute, la foc mediu, pana cand aceasta se rumeneste usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *