Tarta cu piersici fara zahar
Am ajuns sa imi placa deserturile fara zahar pentru ca acum sunt o groaza de inlocuitori ai acestuia si practic dulciurile au acelasi gust. Asa ca am ales sa ne rasftam putin cu o tarta cu piersici fara zahar, usor parfumata.
Aleg mereu sa fac tarte atunci cand imi doresc ceva de dulce, pentru ca nu necesita prea mult timp in bucatarie. Aluatul se face in cateva clipe, iar umplutura acesteia este cat se poate de simpla : gem de piersici si pierisici. O puteti servi simpla alaturi de o cafea sau cu putina inghetata de vanilie.
De asemenea, acest desert se poate transforma rapid intr-unul vegan, renuntand la ou si inlocuind untul cu ulei de cocos. Pana voi incerca si varianta vegana, va las mai jos reteta pentru tarta cu piersici fara zahar adaugat, dar si fara lactoza.
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina alba
50g faina de migdale
125g unt rece
1 ou
1 lingura de eritritol ( optional)
2 linguri lapte vegetal sau apa plata rece
Umplutura
250g gem de piersici (fara zahar adaugat)
2 piersici mari
Cum se prepara?
1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.
2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta intr-o tava ( 20×20) si o intepam cu o furculita din loc in loc. Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez si il lasam la cuptor pentru 15 minute, timp in care taiem piersicile in felii subtiri.
3. Scoatem tarta din cuptor si o lasam putin sa se raceasca, adaugand apoi gemul si feliile de piersici si mai lasam tarta la copt pentru 10-15 minute.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!