Cheesecake fara coacere cu capsuni
Acum ca vara si-a intrat in drepturi, incerc sa pregatesc deserturi fara coacere, racoroase si fructate. Unul dintre aceste deserturi este indragitul cheesecake fara coacere cu capsuni.
Daca esti pasionat de capsuni, ba mai mult, mai stai si la curte si ai propria sursa de capsuni, atunci e si pacat sa nu incerci acest desert. Se face super repede si este perfect pentru o zi calduroasa de vara.Nu este un desert foarte dulce, insa poate fi super versatil, inlocuind capsunile cu alt fruct care va este pe plac.?
Daca v-am facut pofta, nu e bai, caci va las reteta pentru acest cheesecake fara coacere cu capsuni.
Ce va trebuie?
Blat
200g biscuiti disgestivi
100g unt
Crema
250g mascarpone
400g iaurt cu capsuni
10g foi de gelatina
100g capsuni
3 linguri de dulceata de capsuni
10g zahar vanilinat
Cum se prepara?
1.Maruntim biscuitii digestivi si apoi adaugam untul topit si amestecam pana cand obtinem o textura nispoasa.
2.Adaugam compozitia intr-o tava de chec/tort si nivelam cu mana sau apasam cu un pahar pana cand formam blatul. Dam tava la frigider, timp in care ne ocupam de crema.
3.Adaugam intr-un bol iaurtul, crema de branza, zaharul vanilinat si incepem sa mixam bine.
4.Hidratam foile de gelatina timp de 5 minute in apa rece apoi le scurgem de apa si le adaugam intr-o craticioara cu 100ml de apa foc mic. Amestecam continuu pana cand gelatina se lechifiaza.Dupa ce amestecul cu gelatina s-a racit, il adaugam in crema de mai sus si amestecam bine.
5.Incorporam dulceata si capsunile taiate cubulete in crema cu o spatula. Adaugam compozitia peste blatul de biscuiti si lasam cheesecake-ul la frigider peste noapte.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!