Cookies cu ovaz, ciocolata si nuca

Daca ar fi sa aleg in a pregati prajituri sau cookies as alegere fara doar si poate sa pregatesc cookies. Si nu, nu neaparat ca se fac mai usor :))). Sunt versatili, se pastreaza mai multe zile intr-un borcan inchis ermetic si sunt numai buni de luat la pachet.
Am rasfoit recent ” The cookie bible” scrisa de Rose Levy pe care o recomand cu toata caldura si am pregatit cookies cu ovaz, ciocolata si nuca. Sunt unii dintre preferatii mei alaturi de altii super buni pe care i-am descoperit in aceasta carte.
Asa ca daca vreti sa ii incercati va las reteta mai jos, reteta pe care am adaptat-o putin dupa gustul meu: am mai redus cantitatea de zahar si nu am adaugat stafide.
P.S. Vor iesi undeva la 12 biscuiti de dimensiune medie.

Ce va trebuie?
110g unt la temperatura camerei
1 ou (50g)
60g zahar brun (in reteta originala cantitatea de zahar este de 108g)
150g faina
50g fulgi de ovaz
80g ciocolata cu min 50% cacao
50g nuca taiata grosier
2g praf de copt
3g bicarbonat de sodiu
Esenta de rom
Cum se prepara?
1.In bolul mixerului adaugam untul la temperatura camerei, zaharul si esenta de rom. Incorporam oul iar la sfarsit adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si bicarbonatul, iar apoi fulgii de ovaz.
2.Maruntim ciocolata neagra ( asta daca nu aveti la indemana pepite/picaturi de ciocolata care sunt mult mai potrivite pentru acesti biscuiti, dar ne descurcam cu ce avem) si nuca pe care le adaugam in aluatul de mai sus.
3.Compozitia obtinuta o lasam la frigider pentru min 1 ora. Formam biscuitii cu ajutorul unei linguri sau cleste pentru inghetata (depinde ce aveti la indemana). Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam pentru 10 -12 minute la 180 de grade in cuptorul deja incins sau pana cand vor deveni usor aramii pe margine.
Spor la prajiturit!


