Islere cu nuca si crema de ciocolata

Imi face placere sa prajituresc pentru cei dragi, mai ales in zile de sarbatoare, asa cum este si azi de Dragobete. Stiu ca nu avem nevoie de o zi anume sa celebram iubirea, dar eu sunt bucuroasa cand vad ca romanii nu au uitat de Dragobete in aceste vremuri in care se vorbeste mai mult de Valentine’s day decat de al nostru Dragobete.
Chiar daca am mai scris pe blog despre el, nu este niciodata prea mult. Se spune despre Dragobete ca era zeul tineretii, al veselii si al iubirii, avand origini stravechi, fiind preluat de la daci, iar apoi transformat intr-un protector al tinerilor indragostiti. Legenda spune ca acest ”Cap de primavara”, “Navalnicul” sau ” Logodnicul Pasarilor”, nu era nimeni altul decat fiul babei Dochia, un tanar foarte chipes si vesel.
De asemenea, atunci cand s-a nascut a primit cele mai frumoase daruri de la cele 4 zane: Primavara, Vara, Toamna si Iarna. Primavara i-a daruit iubire si tinerete fara batranete, Vara i-a daruit implinirea dragostei si dulceata fructelor, Toamna i-a adus un fluier care sa ii tina de utat si sa ii inveseleasca pe oameni cu cantecele sale, iar Iarna i-a tesut o haina alba ca neaua. (sursa: afostodata.ro)
Am ales sa ne indulcim in aceasta zi cu un desert pe care noi il indragim: islere cu nuca si crema de ciocolata care pe mine ma duc cu gandul la iubire. De ce? Asemenea celor doi biscuiti uniti de crema si acoperiti cu glazura de ciocolata, asa este si cu indragostitii. Doua jumatati strans unite de dragostea lor, dragoste care este scut pentru tot si toate.
Biscutii sunt pregatiti dintr-un aluat fraged, cu gust intens de nuca, iar crema fina si glazura de ciocolata ii fac sa fie si mai buni
Daca v-am facut pofta, atunci aveti mai jos reteta pentru a face islere cu nuca si crema de ciocolata.
Ce va trebuie?
Aluat
220g unt la temperatura camerei
200g faina
200g nuca maruntita
100g zahar
Esenta de vanilie
Crema de ciocolata
2 oua
100g zahar
50g ciocolata 50% cacao
30g cacao
120g unt la temperatura camerei
Glazura
150g ciocolata neagra
100ml smantana pt frisca

Cum se prepara?
1. In bolul mixer-ului adaugam untul moale la temperatura camerei pe care il mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam apoi faina si nuca maruntita si mixam pana cand obtinem un aluat omogen.
2. Aluatul obtinut il lasam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de 4cm si decupam biscuitii. Eu am obtinut vreo 30 de bucati.
3. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam biscuitii si ii lasam la cuptorul incins pentru maxim 10 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa fie usor aramii pe margine. Ii lasam sa se raceasca timp in care pregatim crema.
4. Pentru crema punem pe baia de abur oualele impreuna cu zaharul si amestecam in continuu cu telul pana cand vom avea o consistenta spumoasa. Adaugam apoi cacaoa, esenta de rom si bucatile de ciocolata si amestecam in continuare. Luam craticioara de pe foc si o lasam sa se racoreasca putin, urmand ca apoi sa incorporam untul moale.
5. Pentru ansamblare luam un biscuite, adaugam din crema si acoperim cu un alt biscuite. Dupa ce am terminat de unit toti biscuitii, pregatim glazura (incalzim smantana pentru frisca pe care o vom adauga peste ciocolata si amestecam pana cand se topeste cicoolata). Decoram biscuitii cu glazura, insa daca vi se pare ca este prea multa ciocolata ii puteti lasa simpli.
Sa va bucurati din plin de ziua de Dragobete, sa le spuneti cat mai des celor dragi cat ii iubiti si ii pretuiti pentru ca gesturile mici aduc intotdeauna bucurii imense.


