Mini cookies cu ciocolata

Mini cookies cu ciocolata

Astazi s-a prajiturit si s-a prajiturit ceva. Pe lista s-au regasit acesti mini cookies cu ciocolata care sunt super buni, merg de minune cu un pahar de lapte sau alaturi de cafeluta de zi cu zi.

Se pastreaza fara probleme intr-un borcan inchis ermetic ceea ce ne asigura desertul pentru cateva zile pentru scoala & serviciu.

Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul chiar este unul super delicios!

Ce va trebuie?

120g unt la temperatura camerei
2 galbenusuri
100g zahar brun ( insa cred ca ar fi mers mai putin, undeva la 70/80g)
180g faina
120g ciocolata cu min 50% cacao
2g praf de copt
3g bicarbonat de sodiu
Esenta de rom

Cum se prepara?

1.In bolul mixerului adaugam untul la temperatura camerei, zaharul si esenta de rom. Incorporam treptat cele 2 galbenusuri, iar la sfarsit adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si bicarbonatul.

2.Maruntim ciocolata neagra ( asta daca nu aveti la indemana pepite/picaturi de ciocolata care sunt mult mai potrivite pentru acesti biscuiti, dar ne descurcam cu ce avem ????) pe care o adaugam in aluatul de mai sus.

3.Compozitia obtinuta o lasam la frigider pentru min 2 ore sau peste noapte ( eu asa am facut), iar a doua zi ne apucam de format biscuitii ( 15g / buc, dat puteti si mai mici). Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam pentru 10 minute (max) la 180 de grade in cuptorul deja incins.

Mini cookies cu ciocolata



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *