Biscuiti shortbread cu fistic si merisoare

Zilele acestea la noi in casa a mirosit numai a sarbatoare, atat de la biscuiti, cat si de la lumanarile parfumate pe care imi place sa le aprind. Ultima aroma descoperita vina de la Oana care a “gatit” cu ale sale maini iscusite o lumanare cu aroma de budinca. Miroase atat de bine incat a completat perfect atmosfera de sarbatoare.
Revenind la biscuiti, trebuie sa va spun ca de cand am facut acesti biscuiti shortbread cu fistic si merisoare a fost cerere mare pentru retetea acestora, mai ales pentru cei care deja i-au incercat .
Pe langa aceasta combinatie cu merisoare am incercat si varianta cu portocala si bucati de ciocolata neagra. Nu mi-e clar care imi place mai mult, insa va recomand sa incercati ambele variante si sa vedem care varianta primeste mai multe voturi .
P.S. Din ingredientele de mai jos o sa va iasa undeva la 10 buc, depinde de grosimea acestora.
Ce va trebuie?
110g unt moale
125g faina
10g zahar vanilinat
40g zahar
50g Merisoare si fistic
Coaja de lamaie
Esenta de vanilie

Cum se prepara?
1.Adaugam in bolul mixerului untul moale, zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine si apoi adaugam faina. Incorporam merisoarele si fisticul maruntit grosier.
2.Compozitia de mai sus o asezam pe o folie alimentara dandu-i o forma de baton, iar apoi rulam strans.Lasam batonul la frigider cateva ore, insa puteti sa il lasati si peste noapte.
3.Dam drumul cuptorului la 180 de grade, lasam batonul undeva la 5 minute la temperatura camerei pana cand il vom felia.
4.Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam biscuitii si lasam la copt pentru 10 minute la 180 de grade sau pana cand marginile acestora devin usor aramii.
???? Pentru varianta cu portocala inlocuiti coaja de lamaie cu portocala si merisoarele cu ciocolata.