Tort de biscuiti cu dulce de leche si krantz

Tort de biscuiti cu dulce de leche si krantz

Nu cred ca exista ceva mai bun decat salamul de biscuiti…a, ba da…un tort de biscuiti cu dulce de leche si krantz :).

Este un tort pe care l-am facut de cateva ori, dar nu am apucat inca sa postez reteta desi ramasesem datoare cu ea. Sper sa il incercati mai ales ca se face destul de repede, iar caramelul si krantz-ul ii aduc o nota speciala.

Ce va trebuie?

500g biscuiti populari
250g lapte
200g unt
100g cicolata neagra
50g cacao
100g zahar
esenta de rom sau chiar rom daca aveti la indemana
1 conserva lapte condensat ( pentru a o transforma in “dulce de leche” trebuie sa o fierbeti inainte pentru 2/3 ore) sau puteti gasi deja in comert dulce de leche

Ganache de ciocolata
200g ciocolata
100g smantana pentru frisca

Krantz
150g nuca
150g zahar

Tort de biscuiti cu dulce de leche si krantz

Cum se prepara?

1. Mai intai pregatim krantz-ul. Asa ca punem zaharul punem la caramelizat intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Lasam sa se topeasca zaharul (nu amestecam acum), iar cand culoarea devine usor aramie adaugam nuca (daca vreti un gust mai intens il puteti carameliza pana cand ajunge la o culoare putin mai inchisa).

Amestecul il rasturnam peste o tava acoperita cu foaie de copt, lasand sa se raceasca, urmand ca apoi sa-l maruntim intr-un robot de bucatarie.

2. Rupem in bucati biscutiii populari si ii punem intr-un bol incapator.

3. Topim  la baine marie ciocolata impreuna cu untul, timp in care incalzim laptele impreuna cu zaharul, cacaoa si esenta de rom.

4. Peste biscuiti adaugam laptele si cicolata topita, urmand ca amestecul obtinut sa il transferam intr-o tava de tort.

5. Peste biscuiti adaugam un strat de dulce de leche, ganache-ul de ciocolata (obtinut prin incalzirea smantanei si adaugarea acesteia peste ciocolata) si decoram cu krantz maruntit.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *