Iepurasi pufosi si insiropati de post
Mai este putin pana la Paste, iar noi am ales sa indulcim asteptarea cu iepurasi pufosi si insiropati de post. Sunt usor de pregatit, tare dragalasi si mai sunt pe placul celor mici.
Daca nu tineti post, ii puteti pregati din aluat de cozonac, insa credeti-ma ca si aceasta varianta de post este la fel de buna.
Mai jos va las lista de ingrediente pentru 6 iepurasi dolofani.
Ce va trebuie?
500g faina
250ml lapte vegetal
50 ml apa minerala calduta
7g drojdie uscata
100g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
esenta de vanilie
50ml ulei
coaja de portocala si lamaie
Sirop: 50g zahar, 100ml apa, esenta de vanilie
Cum se prepara?
1.Adaugam toate ingredientele in bolul mixerului si framantam aluatul pentru 5 minute, lasandu-l apoi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
2. Impartim aluatul in 6 bucati bucati pe care le modelam sub forma unei spirale. Taiem o bucata mica din aceasta din care formam o bila care va fi coada iepurasului 🙂
3.Din bucata mai lunga formam litera U in jurul bilei, rasucind apoi de doua ori pentru a obtine corpul iepurasului.
4. Lasam iepurasii sa se odihneasca pentru 20 de minute, apoi ii dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
5.In acest timp pregatim siropul. Dupa ce am scos iepurasii, ii scaldam in sirop, iar apoi ii ungem cu putina miere.