Rulada de bezea cu zmeura si capsuni

Rulada de bezea cu zmeura si capsuni

Am invatat sa folosesc cam tot ce am prin frigider si sa nu arunc nimic. Pentru ca mi-au ramas cateva albusuri, am pregatit rapid o rulada de bezea cu crema din mascarpone, dichisita cu zmeura si capsuni.

Ce-i drept, dupa cozonac, pasca si alte bunatati de sezon, aceasta rulada merge perfect, fiind un desert super racoritor. Puteti sa va personalizati rulada dupa bunul plac, folosind orice alte fructe care va sunt pe plac.

Ce va trebuie?

Bezea
6 albusuri
120g zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie
50g nuca de cocos / fulgi de migdale

Crema

250g mascarpone
100ml smantana pentru frisca
50g zahar pudra
Coaja de lamaie
Zmeura si capsuni

Rulada de bezea cu zmeura si capsuni

Ce va trebuie?

1. Inainte de a incepe sa pregatim rulada de bezea cu zmeura si capsuni, mai intai incingem cuptorul la 180 de grade.

2. Adaugam albusurile impreuna cu un praf de sare in bolul mixerului si lasam mixerul sa isi faca treaba. Adaugam treptat din zaharul pudra si batem bezeaua pana cand aceasta isi tripleaza volumul. La sfarsit incorporam lingurita cu zeama de lamaie.

3. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Intindem apoi bezeaua pe toata suprafata hartiei de copt, presaram fulgi de cocos sau de migdala si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand se rumenesc usor fulgii de cocos/migdale.

4. Intre timp, pregatim crema. Batem smantana pentru frisca, iar apoi incorporam crema de branza si zaharul pudra. La sfarsit adaugam coaja de lamaie pentru un gust si mai fresh.

5. Dupa ce s-a copt bezeaua, scoatem tava si o lasam sa se raceasca pentru cateva minute. Acoperim bezeaua cu o foaie de copt si intoarcem bezeaua pe partea cealalta.

6. Dezlipim usor foaia de bezea, intindem crema pe toata suprafata si adaugam din loc in loc zmeura si capsuni. Rulam strans si apoi o lasam la frigider pentru catrva ore.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *