Biscuiti cu ricotta si lamaie
Imi place la nebunie aceasta perioada din an, cu luminite, brad impodobit, miros de portocala, colinde si lista ar putea sa continue. Incerc sa ma bucur cat de mult pot de aceste zile, aducand astfel putina magie la noi acasa?.
Este o bucurie sa prajituresc si sa aduc in casa miros de copt, asa ca zilele acestea am pregatit cativa biscuiti cu ricotta si lamaie. Sunt pufosi si tare aromati, asa ca va invit si pe voi sa ii incercati.
P.S. Din ingredientele de mai jos au iesit undeva la 20 de buc.
Ce va trebuie?
100g ricotta
100g unt
300g faina
2 oua
50g zahar
30g amidon
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
Coaja de la 1 lamaie
Esenta de vanilie
Cum se prepara?
1. Intr-un bol adaugam untul la temperatura camerei si zaharul si incepem sa mixam bine.
2. Adaugam treptat cele 2 oua, ricotta,coaja de lamaie si esenta de vanilie si mixam in continuare.
3. Incorporam apoi faina, praful de copt bicarbonatul si amidonul si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt, formam fursecurile si le lasam la copt pentru 10 minute la 180 de grade.