Chec cu portocala, merisoare si vanilie

Chec cu portocala, merisoare si vanilie

Si voi asteptati cu nerabdare sa vina Craciunul? Eu da! Am inceput usor, usor sa scormonesc prin decoratiuni, sa pregatesc activitatile pentru calendarul de Advent, dar si retete potrivite pentru aceasta perioada.

Pe lista mea de prajiturit, se afla acest chec cu portocala, merisoare si aroma de vanilie. Este delicios si aduce in casa miros de sarbatoare!

Ce va trebuie?

200g faina alba
100g zahar
4 oua
2 plicuri zahar vanilinat
200g unt
5g praf de copt
50ml suc de portocala
coaja de la 1 portocala
putina esenta de vanilie
100g merisoare

Glazura

100g zahar pudra
3 linguri suc de portocala
Coaja de portocala

Chec cu portocala merisoare si vanilie

Cum se prepara?

1. Intr.un bol adaugam faina si praful de copt.

2. In alt bol adaugam zaharul, coaja si sucul de portocala si amestecam cu un tel. Adaugam apoi untul topit si incepem sa incorporam treptat oualele.

3. In amestecul de mai sus incorporam ingredientele uscate si amestecam bine.

4. Pregatim o tava de mini chec cu hartie de copt, adaugam jumatate din compozitie, merisoarele date prin faina si restul de aluat, lasand la copt pentru 40 -45 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumeneste usor si trece testul cu scobitoare.

5. Pentru decor puteti fie sa pudrati cu zahar sau sa il imbracati in aceasta glazura de zahar pudra (ingredientele se amesteca pana cand obtinem o crema densa si cremoasa).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *