Turta dulce cu miere (de post)
Ce ar mai fi Decembrie fara miros de turta dulce in casa? Noua ne place la nebunie acest desert craciunesc, iar momentul pregatirii este unul aparte pentru ca reuneste intreaga familie si aduce acel spirit de sarbatoare in casa.
Avand in vedere ca suntem in post, am incercat o varianta cu aroma discreta de portocala, fara zahar adaugat, iar rezultatul a fost pe placul termitelor din casa?. Mda, abia am putut sa fac si eu cateva poze.
Daca v-am placut pofta, nu e bai, va las reteta mai jos reteta pentru turta dulce de post.
Ce va trebuie?
300g faina
200g miere
100ml ulei
4 linguri apa rece
2 lingurite condimente turta dulce ( am folosit de la secretele Ramonei)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
putina coaja de portocala
Cum se prepara?
1. Adaugam intr-un bol faina, bicarbonatul de sodiu si condimentele de turta dulce. Amestecam cu o spatula pentru a se distribui uniform toate ingredientele.
2. Adaugam apoi uleiul, mierea, apa rece si coaja de portocala si incepem sa amestecam cu o spatula, iar apoi incepem sa framantam cu mana. Daca vi se pare ca nu se leaga si are o textura nisipoasa, mai puteti adauga putina apa plata.
3. Impachetam aluatul obtinut intr-o folie alimentara si il lasam la frigider pentru cateva ore sau chiar pana a doua zi.
4. Scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul si apoi decupam formele dorite pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Lasam la copt turta dulce pentru 10 minute la 180 de grade.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!