Rulouri cu ciocolata si scortisoara

Rulouri cu ciocolata si scortisoara

In incercarea mea de a pregati ceva dulce, dar de post, m-am oprit la niste rulouri cu scortisoara si ciocolata. Nu este o reteta complicata, mai ales daca pentru framantat folosesti masina de facut paine si mai economisesti putin timp­čśů.

Pentru umplutura am topit pe bain marie ciocolata neagra si masa de cacao pentru un gust mult mai intens de ciocolata, iar la sfarsit am adaugat scortisoara ceylon. Eu am decorat rulourile si cu putina glazura din zahar pudra, insa nu e musai.

Asa ca daca va doriti ceva dulce, usor de pregatit si super aromat, dar si de post, va las reteta mai jos pentru aceste rulouri cu scortisoarasi ciocolata.

Ce va trebuie?

Aluat

300ml lapte vegetal

500g faina

50g margarina topita

50g zahar brut

1 plic drojdie uscata ( 10g)

esenta de vanilie

Umplutura

200g ciocolata neagra

30g masa de cacao

2 lingurite scortisoara ceylon

Cum se prepara?

1.Am pregatit aluatul la masina de facut paine, insa puteti merge pe varianta clasica. Incalziti laptele cu zaharul si margarina pe care le adaugati in bolul cu faina, urmand apoi sa adaugam drojdia uscata si sa framantati pentru 10-15 minute.

2.Lasati sa se dospeasca pana cand isi dulbleaza volumul, timp in care pregatim umplutura: topim la bain marie ciocolata si masa de cacao, iar la sfarsit adaugam scortisoara.

3.Dupa ce a crescut aluatul, presarm faina pe blatul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de placinta. Ungem cu umplutura si incepem sa rulam. Umezim cu putina apa la capat pentru a se lipi bine.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt. Taiem rulada in 12 partie egale pe care le adaugam in tava si le mai lasam la dospit inca 20 de minute, urmand sa le bagam la cuptor pentru 30 -35 de minute la 180 de grade.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *