Trandafiri pufosi cu mere si scortisoara

Trandafiri pufosi cu mere si scortisoara

Toamna este anotimpul cel mai bogat in roade si arome, iar atunci cand vine vorba sa o asociez cu un dulce, ma gandesc imediat la dovleac copt sau la combinatia de mar cu scortisoara. Tocmai pentru ca aveam mere aduse de o prietena de la tara (au un gust atat de bun) m-am gandit sa le pregatesc alor mei trandafiri pufosi cu mere si scortisoara.

Nu sunt greu de facut, mai ales daca aluatul il pregatesti la masina de facut paine. Este un desert fara zahar adaugat, fiind potrivita si pentru cei mai mici pofticiosi din familie. Va las mai jos reteta pentru trandafiri pufosi cu mere si scortisoara si astept sa imi spuneti voi ce dulcegarii pregatiti toamna.

Ce va trebuie?
Aluat
600 g faina (+ pentru framantat)
200 ml lapte caldut
3 oua
10g drojdie uscata
100g unt cat mai gras ( am folosit cu grasime 82%)
4 linguri zdravene cu miere sau indulcitor
coaja de la o 1/2 lamaie
esenta de vanilie

Umplutura
6-7  mere date prin razatoare
50g xylitol (sau alt indulcitor)
20g unt
1 lingura ulei
1 lingurita scortisoara ceylon

Uns : 1galbenus + 2 linguri lapte

Trandafiri pufosi cu mere si scortisoara

Cum se prepara?

1. Am pregatit aluatul la masina de facut paine insa il puteti face si in varianta clasica. Intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul si mierea. Cand se topeste untul adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.

2. Turnam ingredientele lichide peste faina, adaugam drojdia si oualele urmand apoi sa framantam bine (~15 minute). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru 40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

3. Cand mai sunt 10 minute din timpul alocat dospirii aluatului, ne ocupam de umplutura. Intr-un wok adaugam untul impreuna cu uleiul, iar apoi merele rase si scortisoara. Lasam pe foc undeva la 10 minute.


4.Dupa ce s-a dospit aluatul, il framantam pentru cateva minute si il taiem in sferturi apoi fiecare sfert in 4, obtinand astfel 16 bucati de aluat.Intindem fiecare aluat, punem compozitia in mijloc si taiem aluatul sus-jos, stanga-dreapta. Ridicam marginile de la un sfert si invelim umplutura, si tot asa in sens orar pana cand fiecare capat reuseste sa acopere foarte bine compozitia.


5. Asezam trandadirii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu amestec de galbenus de ou si putin lapte si lasam la copt pentru 15-20 minute la 160 de grade sau pana cand se rumenesc bine.


6.Dupa ce i-am scos din cuptor, le ungem cu sirop pregatit din 2 linguri miere si 1 lingura de apa si presaram zahar pudra sau pentru cei mici ii puteti lasa asa.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *