Cheesecake cu mascarpone si smantana dolofana
Am avut ieri o zi din categoria celor care abia astepti sa se termine. De obicei cand vreau sa ma detasez de ceva anume, pregatesc ceva bun. Asa ca am mesterit aseara un cheesecake cu mascarpone si smantana dolofana. Nu am mai pregatit pana acum cheesecake cu coacere, drept dovada ca s-a crapat putin, dar l-am dres cu putina dulceata de afine.
Am atentat la biscuitii digestivi ai lui Alexandru pentru crusta, iar in umplutura am mai adaugat putina esenta de vanilie pentru un plus de aroma. Nu contine foarte mult zahar si este potrivit si pentru cei mai mici pofticiosi! Va las si voua mai jos reteta pentru acest cheesecake cu mascarpone si smantana dolofana.
Ce va trebuie?
Crusta
200g biscuiti digestivi
100g unt topit
1/4 lingurita scortisoara Ceylon
Umplutura
500g mascarpone
200g smantana dolofana ( cel putin 25% grasime)
100g iaurt grecesc cu 10% grasime
10g zahar vanilinat
4 oua
3 linguri miere
Decor : dulceata de afine
Cum se prepara?
1.Adaugam biscuitii si scortisoara intr-un blender si ii maruntim.Topim untul si il adaugam peste biscuiti si amestecam bine. Compozitia o transferam intr-o tava de copt.
2.Intr-un bol incapator mixam oualele impreuna cu zaharul vanilinat si miere, urmand sa incorporam treptat mascarponele, iaurtul si smantana. La sfrasit puteti adauga putina esenta de vanilie pentru un plus de aroma.
3.Transferam compozitia peste crusta de biscuiti si lasam la copt pentru 30 -40 de minute sau pana se rumeneste frumos!
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!