Chec vegan cu ness si rom

Imi plac dulciurile de orice fel si incerc mereu sa pregatesc ceva nou. Am mesterit zilele trecute un chec vegan cu ness si rom pentru ca atat mie cat si sotului ne place extrem de mult cafeaua, iar aroma de rom este una dintre preferatele mele in prajituri.
Este in zadar sa va spun ce arome se simt in casa de la aceasta pufosenie. De data aceasta am folosit lapte de caju simplu tot de la prietenul Vacaju, iar rezultatul a fost la fel de bun. Eu am folosit ness, dar puteti folosinla fel de bine si espresso. Va las si voua mai jos aceasta reteta simpla de chec vegan cu ness si rom.

Ce va trebuie?
200g faina alba
50g faina din miez de nuca
100g zahar brun
10g zahar vanilinat
50 ml apa calduta + 2 pliculete de ness
50 ml ulei
200 ml lapte vegetal ( eu am folosit lapte de caju de la Vacaju)
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
5g praf de copt
esenta de rom sau rom
Cum se prepara?
1. Intr-un bol incapator adaugam ingredientele uscate: faina,zaharul, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
2. Peste ingredientele uscate adaugam treptat din ingredientele umede ( laptele, uleiul, ness-ul si esenta de rom), pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.
3. Tapetam o tava de mini chec cu hartie de copt si transferam compozitia in cuptorul deja incins pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!