Nuci de casa cu ciocolata

Nuci de casa cu ciocolata

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit sau sa nu fi mancat din clasicele nuci de casa. Erau nelipsite atunci cand venea vorba de mese festive sau mai stiu eu ce alte serbari?. Pentru ca tot este toamna, am pregatit si eu o compozitie de nuci de casa cu ciocolata cu si fara zahar.

Am ales sa fac compoztia cu miere si nu cu zahar, pentru ca aceste nuci au facut parte din dulcegariile pregatite pentru ziua lui Alexandru. Umplutura pentru nucile copiilor a fost pregatita dintr-o o crema de alune fara zahar si fara sa fi adaugat esenta de rom. Aceste nuci ne-au dus pe toti cu gandul la copilarie, dar cel mai mult ma bucur ca au fost pe placul invitatilor, atat mici cat si mari.❤

Ce pot sa spun cu siguranta este ca aceste nuci de casa cu ciocolata le voi mai face maxim de Craciun sau cu alte cuvinte de maxim 2 ori pe an, nu ca ar fi vreo reteta complicata, dar pe cat sunt de bune, pe atat sunt de migaloase.?

Ce va trebuie?

500g faina
3 oua
200g unt cu 82% grasime ( la temperatura camerei)
4 linguri miere
1 plic praf de copt

Crema de ciocolata 

200g biscuiti digestivi fara zahar (maruntiti)
100g nuca maruntita
100ml lapte
esenta de rom
1 lingura cacao neagra
3 linguri crema de alune

Crema de  ciocolata ( pentru copii )
100g biscuiti digestivi fara zahar (maruntiti)
 50g nuca maruntita
 50ml lapte
 1 lingurita cacao
 3 linguri crema alune fara zahar

Cum se prepara?

1.Mai intai pregatim cojile de nuca prin mixarea untului cu mierea pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam treptat oualele si esenta de vanilie si mixam in continuare. La final incorporam faina si praful de copt.

2.Din aluatul obtinut formam bilute, eu le-am facut dupa ochi ( cred ca au avut undeva la 3-4 g). Dimensiunea bilutelor depinde si de dimensiunea formei folosite.

3.Ungem forma pentru nuci cu putin ulei, o punem la incins pe aragaz, urmand sa adaugam bilutele formate in fiecare loc dedicat pentru coaja de nuca. Lasam la copt pe aragaz, la foc mic, cate 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Dupa ce cojile sunt gata, curatm cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie surplusul de pe margini.

4.Crema se face foarte simplu. Se maruntesc biscuitii, se adauga apoi laptele incalzit, esenta de rom ( in cazul primei creme) si cacao. Amestecam bine apoi incorporam crema de alune si nuca maruntita.Pentru a forma o nuca, vom umple cate doua jumatati cu crema si apoi le lipim.

P.S Eu am facut nucile cu trei zile inainte si le-am umplut cu doua zile inainte de petrecere, astfel incat sa devina si mai fragede.?



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *