Prajitura cu prune si migdale fara zahar adaugat

Prajitura cu prune si migdale fara zahar adaugat

Toamna este bogata nu doar in culori, ci si in arome, iar cum prunele sunt la mama lor acasa, le-am folosit intr-un desert de sezon. Asa mi-a venit ideea de a mesteri o prajitura cu prune si migdale, dar fara zahar adaugat, fiind astfel un desert prietenos si cu cei mai mici pofticiosi.

Nu ma omor mancand prune, dar ca si in cazul merelor si al perelor, prin coacere isi lasa o savoare diferita si dau un gust special prajiturilor. Avand la indemana faina de migdale am zis sa incerc aceasta combinatie de migdale si prune, care este exceptionala. Mi-a placut super mult si am mancat instant doua felii dupa ce le-am pozat??.

Este un desert usor de pregatit, dar mai ales destul de versatil pentru ca puteti inlocui prunele cu alte fructe, nuci sau alta combinatie care va place. Va las mai jos reteta pentru aceasta prajitura cu prune si migdale, fara zahar adaugat.

Ce va trebuie?

150g faina alba
50g faina de migdale
3 oua
100g unt
5 linguri miere de salcam
esenta de vanilie
200g prune
10g praf de copt
fulgi de migdala pentru decor

Cum se preprara?

1.Untul la temperatura camerei se mixeaza cu mierea pana obtinem un amestec omogen, urmand apoi sa adaugam oualele si esenta de vanilie.

2.Intr-un bol separat amestecam fainurile si praful de copt pe care le vom incorpora treptat in amestecul de mai sus, iar la sfarsit adaugam cateva prune feliate ( mai exact 3 ?).

3.Transferam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si decoram cu restul prunelor taiate pe jumatate si cativa fulgi de migdala.

4. Lasam prajitura la copt pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu sau pana cand se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



  • Multumesc pentru reteta! Am renuntat la zahar anul trecut si incerc sa indulcesc prajiturile cu miere sau sirop de artar. Nu gasesc foarte des retete indulcite astfel si care sa fie si delicioase. Prajitura asta este delicioasa! Nu am avut prune, le-am inlocuit cu mure si am adaugat 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Am pus in forms de muffins in loc de tava de chec si mi-au iesit 9 muffins delicioase! De abia astept sa le fac din nou si din nou incercand diferite fructe. Multumesc, Alexandra! xx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *