Paine pufoasa cu lapte si unt

Paine pufoasa cu lapte si unt

Ce faci cand laptele mai are o lecuta si expira? Raspuns corect: paine pufoasa cu lapte si unt! M-am gandit si m-am razgandit daca sa fac ceva dulce, dar eram curioasa sa vad cum este aceasta paine!

Am facut aceasta reteta acum cateva zile si m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta, dar mai ales sa va spun ca este mega delicioasa. Daca sunteti fani croissante cu unt, sigur o sa va placa si aceasta paine pufoasa cu lapte si unt. Data viitoare o sa fac chifle din acest aluat, fiind si mai usor de halit. Pot sa va spun doar ca nu a rezistat pana a doua zi.

Ce va trebuie?

250g faina
200g lapte
1 lingurita drojdie uscata (~ 3.5 g)
30g unt moale
3g sare
1 lingurita zahar ( cred ca e suficienta si 1/2 lingurita)

Cum se prepara?

1.Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu laptele caldut si lasam pentru 5 minute.

2.Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si laptele cu drojdia. Framantam pentru 10-15 minute, iar apoi adaugam peste coca untul moale si framantam iar pentru 5 minute.

3.Lasam la dospit, la loc caldut, pentru 40-50 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Apoi impartim aluatul in 5 parti egale. Formam apoi bile, pe care le vom aseza una langa alta intr-o tava de cozonac/ chec tapetata cu hartie de copt.

4.Lasam la dospit pentru inca 10 minute, apoi bagam painea in cuptorul incins pentru 25-30 de minute la foc mediu sau pana cand se rumeneste. Este delicioasa!

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *