Covrigi cu mac fara gluten

Covrigi cu mac  fara gluten

Celui mic ii plac foarte mult covrigii, dar de cand a trebuit sa manance fara gluten, a cam renuntat la ei. Acum, stand acasa, m-am gandit sa ii fac o bucurie si sa il surprind cu covrigi cu mac fara gluten. Nu au zahar adaugat, fiind o reteta potrivita pentru copii.

Am facut unii si pentru noi, dar este pentru prima oara cand ceva fara gluten este mult mai gustos si aspectuos decat un preparat cu faina   normala. Asa ca astazi, intr-o alta zi de stat in casa, ne-am rasfatat cu ceva simplu, dar gustos. Gasiti mai jos ingredientele necesare si reteta pentru covrigi cu mac si sare fara gluten ( pentru 4 bucati).

Ce va trebuie?

200g faina fara gluten
125 ml apa calduta
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita miere
4 linguri ulei de struguri
1/2 lingurita sare
mac
1 lingura bicarbonat de sodiu
2-3 l apa

Cum se prepara?

1.Dizolvam drojdia in putina apa, miere si 1 lingura de faina. Lasam sa se odihneasca pentru aproximativ 10 minute.

2.Intr-un bol adaugam faina, sarea, apa, uleiul si drojida. Framantam  cu mixerul pentru 5 minute si apoi lasam la dospit pentru 40 de minute.

3.Dupa ce s-a dospit aluatul, formam covrigei: rupem din coca, rasucim aluatul, formam un U si apoi rasucim.

4.Punem la fiert apa, iar cand aceasta a ajuns la punctul de fierbere, adaugam bicarbonatul si apoi din covrigii formati. Ii lasam la fiert pentru aproximativ un minut, pana cand se ridic la suprafata.

5.Covrigii fierti ii asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, presaram mac si sare si apoi ii lasam la copt pana se rumenesc.

Zaambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



  • Buna! Multumesc din suflet pentru toate retele postate. Poti sa imi spui te rog de faina fara gluten folosesti pentru prajituri sau covrigi? Fetita noastra ale multiple alergii printre care si cea la gluten. Pentru paine folosim Schar B si pentru dulciuri in general faina de ovaz fara gluten, as vrea sa stiu daca se potrivesc si pentru retele tale.
    Multumesc anticipat pentru raspuns!
    Dana

    • Buna, Dana! ? Ma bucur tare mult ca iti sunt utile retetele. Dintre toate tipurile de faina pe care le-am incercat, Dr. Schar m-a ajurat cel mai mult. Pentru deserturi foloseam Dr.Schar mix C. Multa sanatate!

  • Buna!

    Multumesc pentru reteta. Vreau sa o incerc si eu. Daca vreau sa o dublez este in regula daca dublez toate ingredientele? Pentru mine 4 covrigi e prea putin 🙂

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *