Chec cu iaurt si miere
Nu am mai dulcegarit de ceva vreme, asa ca m-am gandit sa sarbatorim plecarea iernii, caci abia astept sa vina primavara, cu un mini chec cu iaurt si miere. Este un desert sanatos, fara zahar, care merge de minune la cafeaua de dimineata, dar si pe post de gustare pentru cei mici.
Checul are blatul usor umed de la iaurt, dar cu o aroma delicata de portocala. Mierea ii ofera un gust si o culoare aparte. Pentru un chec de dimensiuni normale puteti dubla cantitatile.
Nu mai stau la taclale si va las reteta pentru acest mini chec cu iaurt si miere, o gustare potrivita pentru toti pofticiosii din familie.
Ce va trebuie?
4 oua
6 linguri ulei
4 linguri miere ( sau in functie de gust)
8 linguri faina alba
4 linguri faina de migdale
1 lingurita praf de copt
1 iaurt de 140g
putina coaja de portocala
esenta de vanilie (optional)
Cum se prepara?
1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade si ne apucam sa batem albusurile spuma. Intr-un bol seprata amestecam galbenusurile cu uleiul, mierea si esenta de vanilie, urmand sa le adaugam peste spuma de albusuri si sa mixam bine.
2.Adaugam apoi iaurtul si coaja de portocala, amestecand bine pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam treptat faina alba, de migdale si praful de copt cu ajutorul unei spatule.
3.Tapatem o tava de mini chec cu hartie de copt si tranferam compozitia de mai sus. Lasam checul la copt pentru 20 de minute la foc mediu sau pana cand trece testul scobitoarei si se rumeneste usor.