Pancakes cu banana fara gluten

Pancakes cu banana fara gluten

Micul dejun este masa pe care cu siguranta Alexandru nu o rateaza niciodata. Tot timpul incerc sa ii pregatesc ceva diferit, astfel incat sa fie o incantare pentru prichindel. Clatitele pufoase si grasane se numara printre preferatele lui, asa ca i-am facut pancakes cu banana fara gluten. Nu i-am facut multe ci cat sa manance la micul dejun si sa aibe ca si gustare pentru mai tarziu atunci cand vrea ceva bun. Cu doar cateva ingrediente si intr-un timp scurt, cel mai mic pofticios din casa a avut micul dejun servit. Sunt ideale pentru cei care au intoleranta la gluten si lactoza, dar mai ales pentru faptul ca nu au zahar adaugat.

Va las mai jos ingredientele pentru aceste pancakes cu banana fara gluten, o reteta usoara, dar pe gustul tuturor ( am “furat” si eu una?). Mi-au iesit 5 minipancakes din ingredientele de mai jos.

Ce va trebuie?

1ou
1 banana bine coapta
2 linguri ulei din samburi de struguri
4-5 linguri de faina fara gluten
1/2 lingurita praf de copt fara gluten
1 lingurita miere
100ml lapte de cocos

Cum se procedeaza?

1.Mixam oul bine pana cand isi dubleaza  volumul, iar apoi adaugam mierea, uleiul si laptele, mixand in continuare.

2.Incorporam faina si praful de copt cu un tel, iar apoi adugam banana pasata si amestecam bine pana vand obtinem o compozitie omogena.

3.Punem la incins o tigaie antiaderenta si adaugam cu lingura din compozitia de mai sus si formam clatitele. Le lasam cateva minute pe o parte si cateva pe cealalta pana cand se rumenesc usor.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *