Fursecuri cu banana si ciocolata pentru Mos Nicolae

Fursecuri cu banana si ciocolata pentru Mos Nicolae

Pentru ca Alexandru si-a lasat o banana neterminata, practic a luat cateva guri, m-am gandit sa o folosesc pentru ceva dulce. Asa ca m-am apucat sa mesteresc fursecuri cu banana si ciocolata pentru Mos Nicolae, ca tot vine diseara pe la noi ( asa a ramas ?).

Este un desert rapid, mai ales dimineata alaturi de un pahar cald cu lapte sau o cafea. Cu doar cateva ingrediente am facut o tava de fursecuri. Sunt moi si aromate, iar combinatia de banana si ciocolata neagra ( asta am avut in casa) este dementiala. Mi-au iesit vreo 16 fursecuri mari, dar data viitoare ii voi face mai micuti.

Lui Alexandru i-am pregatit o paine dulce, fara gluten, cu putina miere, nuca macinata, stafide si scortisoara ceylon. A halit o felie zdravana la prima ora a diminetii.

Aceste fursecuri cu banana si ciocolata pentru Mos Nicolae sunt perfecte si pentru colindatorii care vor bate la usa pentru a aduce bucuria colindului pentru fiecare dintre noi.

Ce va trebuie?

200g faina

100g unt

100g zahar

1 banana bine coapta

1 ou

1 plic zahar vanilinat

1/2 plic praf de copt

50g ciocolata ( eu am folosit ciocolata neagra )

Cum se prepara?

1.Mixam untul cu zaharul pudra ( zaharul l-am maruntit la blender) si zaharul vanilinat.

2.Adaugam oul si mixam in continuare. Pasam banana si o adaugan in amestecul de mai sus. Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen.

3. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam cu o spatula impreuna cu ciocolata rupta in bucati.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt so aaugam cu o lingurita din compozitie si dam o forma rotunda fursecului. Pastrati distanta intre fursecuri pentru ca atunci cand se coc acestia se vor extinde.

5. Lasam la copt pentru 15 minute la foc mediu sau pana cand se rumenesc usor oe margini.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *