Cozonac pufos primenit cu de toate

Cozonac pufos  primenit cu de toate

Atunci cand e frig afara, imi place sa mesteresc ceva dulce, astfel incat in casa sa dantuiasca fel si fel de arome. Prin urmare, am sfarsit prin a face un cozonac pufos primenit cu de toate: nuca, cacao, rahat si stafide.

Din toate incercarile mele de cozonac, acesta reteta este cea mai buna. Desi am folosit drojdie uscata in loc de drojdie proaspata (nu am avut la indemana), aceasta pufosenie a fost delicioasa. Imi doream de mult sa mananc cozonac cald alaturi de un pahar de sana. Imi aduce aminte de copilarie. Voua, nu??

Ce va trebuie?

Aluat
550g faina alba
100ml ulei
250ml lapte caldut
1 plicuri drojdie uscata( 7g)
150g zahar
3 oua
1 plic zahar vanilinat
coaja de lamaie
esenta de vanilie
un praf de sare

Umplutura
200g nuca maruntita
50ml lapte
50g cacao
200g nutella
100g rahat sau chiar mai mult in functie de gust
100g stafide hidratate in rom

Uns & Decor
1 galbenus amestecat cu doua linguri de lapte, zahar cu aroma de rom sau fulgi de migdale

Cozonac pufos primenit cu de toate

Cum se prepara?


1.Intr-o cratita mica adaugam laptele, zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie si incalzim putin amestecul. La sfarsit adaugam uleiul si oualele.

2. Eu am pregatit aluatul la masina de facut paine pentru ca nu am rabdare sa framant cum si cat trebuie?. Asa ca am adaugat in cuva masinii faina, drojdia si amestecul de mai sus. Dupa ce s-a terminat programul de framantare, am lasat aluatul la dospit pana si-a dublat volumul.

3.Intre timp, ne putem ocupa de umplutura. Amestecam nuca cu laptele, cacao si nutella, taiem rahatul in cubulete si punem stafidele la hidratat in putina apa cu esenta de rom.


4. Dupe ce s-a dospit aluatul, mai framantam cateva minute aluatul si il impartim in 2 partie egale. Intindem fiecare bila de aluat intr-un dreptunghi si adaugam din umpltura pregatita mai sus. Cele doua rulade obtinute le impletim frumos.

5. Pregatim tava de cozonac cu hartie de copt si dam drumul la cuptor la 180 de grade. Punem cozonacul in tava si il mai lasam 10-15 minute la dospit, apoi il ungem cu galbenus ul de ou amestecat cu 2 linguri de lapte si il decoram cu zahar.

6.Cozonacul isi face de cap pentru 60 de minute la 180 de grade ( depinde si de cuptor). Dupa ce s-a copt, il ungem cu putina miere si presaram din zaharul cu aroma de rom sau fulgi de migadale.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *