O inima pufoasa cu prune si migdale si…o nunta de argint!

O inima pufoasa cu prune si migdale si…o nunta de argint!

Astazi ai mei parinti implinesc 25 de ani de la casatorie, o viata de om cum s-ar zice. Pe langa urarile de bine, flori si toata dragostea noastra, m-am gandit sa pregatesc si ceva de dulce, chiar daca la ei ajunge doar virtual. Avand in vedere ca este toamna si prunele se gasesc peste tot la tarabe, am pregatit o inima pufoasa cu prune si migdale pentru aceasta zi speciala.

Nu mananc prune de felul meu, dar parca in magiun sau la cuptor acestea capata o alta aroma si mai ales culoare. Sunt dementiale! Asa ca am ales sa fac o prajitura rasturnata cu aceste prune peste care am presarat zahar brun, putina miere, migdale si un praf de scortiosoara. O nebunie de arome! Am asteptat putin sa se raceasca si am mancat imediat doua felii pe repede-nainte. Va las si voua reteta pentru inima pufoasa cu prune si migdale.

Ce va trebuie?

Pandispan
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri faina de migdale
3 linguri ulei
1/2 pliculet praf de copt
praf de sare
esenta de vanilie

10 prune taiate pe jumatate ( sau cate sunt necesare pentru a acoperi fundul tavii in care urmeaza sa coaceti prajitura)
1 lingura zahar brun
1 lingura miere
2 linguri faina de migdale
1/2 lingurita scortisoara ( am folosit scortisoara ceylon)

Cum se prepara?

1.Mai intai ungem tava de copt cu ulei ( am folosit putin ulei de cocos) si adaugam prunele taiate in jumatate, presarand peste ele zaharul, mierea si migdalele.

2.Separam galbenusurile de albusuri, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul.

3.Intr-un castron amestecam galbenusurile impreuna cu uleiul, iar amestecul rezultat il adaugam treptat peste spuma de albusuri ,mixand pana se incorporeaza bine.

4.Adaugam putina esenta de vanilie , renuntam la mixer si adaugam treptat faina, faina de migdale si praful de copt cu ajutorul unei spatule.

5.Transferam compozitia peste prune si dam prajitura la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *