Tort cu iaurt grecesc, mascarpone si portocale
Pentru petrecerea de doi ani a baietelului nostru am pregatit delicii fara zahar sau cu foarte putin zahar de cocos. Cel mai asteptat desert a fost bineinteles tortul, un tort cu iaurt grecesc, mascarpone si portocale, fara zahar.
Tortul pregatit de ziua lui s-a mancat pana la ultima feliuta, lucru care m-a incantat teribil. Doar eu am savurat o feliuta, asa ca ieri am mai mesterit inca unul pentru a ne bucura cu totii un desert sanatos, dar mai ales de tortul aniversar al prichindelului nostru.
Blatul l-am pregatit din oua de tara si l-am indulcit cu banane foarte bine coapte. Crema din mascarpone si iaurt grecesc a capatat o aroma fresh de la sucul de portocale. Am indulcit-o cu putina miere de salcam.
Acest tort cu iaurt grecesc, mascarpone si portocale este un tort potrivit pentru cei mici, dar si pentru pofticiosii mai mari care vor sa manance mai putin zahar. Va las reteta unui desert sanatos si usor de pregatit.
Ce va trebuie?
Blat
5 oua
6 linguri de faina
2 banane bine coapte
150ml lapte
un pumn de coacaze rosii
2 linguri ulei de cocos
1 lingurita praf de copt bio
1/2 lingurita de scortisoara ceylon
extract pur de vanilie
Crema
500g mascarpone
140g iaurt grecesc
sucul de la 2 portocale medii
3 -4 linguri miere de salcam ( sau dupa gust)
Cum se prepara?
1.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
2.Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul de cocos, laptele si extractul de vanilie.
3.Faina impreuna cu praful de copt si scortisoara se adauga peste amestecul de galbenusuri si se incorporeaz cu un tel.
4.Spuma de albusuri se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de mai sus impreuna cu bananele pasate pana obtinem un amestec omogen.
5.Aluatul se tranafera intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se lasa 30 de minute la foc mediu sau pana cand se rumeneste putin.
6.Ingredientele pentru crema se adauga intr-un bol incapator si se mixeaza cu ajutorul unui mixer.
7.Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua jumatati si le umplem cu crema. Eu l-am decorat cu coacaze rosii si l-am pastrat la rece.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Cu adevărat un tort usor,gustos si foarte ravoritor.Excelent acest tort.Felucitari!