Chec de post cu stafide, nuci si ciocolata

Chec de post cu stafide, nuci si ciocolata

Deserturile de post sunt absolut geniale, dar cel mai important este ca se fac si foarte repede. Baza pentru aceste dulcegarii este in mare parte aceiasi, dar adaugand diferite  arome sau fructe uscte poti obtine mereu un desert diferit. Desertul pe care il fac de cele mai multe ori este un chec de post cu stafide, nuca si ciocolata.

Stafidele le pun inca de la inceput la hidratat in rom, astfel incat sa fie super aromate atunci cand le voi folosi in chec. Mie imi place taaaare mult nuca si se gaseste in majoritatea  preparatelor, mai ales in cazul checului. Pentru a transforma un desert de post intr-un cat mai dichisit si gustos, am adaugat pe alocori si bucati de ciocolata neagra cu 40% sau 50% cacao , depinde care va place mai mult.

Acest chec de post cu stafide, nuca si ciocolata este gustos si aromat, dar cel mai important este ca se mananca imediat!?

Ce va trebuie?

1 cana apa minerala
2 cani faina
1/2 cana ulei
1/2 cana zahar
100g stafide hidradate in rom
100g nuca
50g cacao
50g ciocolata neagra
1 plic praf de copt
fulgi de migdale pt decor

Cum se prepara?

1.Punem stafidele la hidratat in apa si esenta de rom.


2.Intr-un bol incapator adaugam  uleiul, apa minerala, zaharul si amestecam bine pana obtinem un amestec omogen.

3.Incorporam treptat faina, praful de copt, nucile taiate grosier si stfidele scurse bine de apa.Impartim compozitia in doua parti, iar intr-una din ele adaugam cacao.


4.Tapetan o forma de chec cu hartie de copt, si adugam alternativ o lingura de compozitie simpla si una cu cacao, iar pe alocuri adaugam cuburi de ciocolata neagra.


5.Dam checul la cuptorul incins ( 160 de grade)  pentru 30-40 minute, dar nu inainte de a-l decora cu putini fulgi de migdale.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *