Chec de post cu aroma de portocala

Atunci cand sunt zile de post incerc sa fac mereu ceva dulce, dar nu in cantitati mari, cat sa mancam in ziua respectiva. Avand cateva portocale la indemana, m-am gandit ca nu ar suna deloc rau sa pregatesc un chec de post cu aroma intensa de portocala.Am verificat prin camara sa vad daca am tot ce imi trebuie si m-am pus pe treaba. Am avut noroc ca cel mic isi facea somnul de frumusete si am putut sa ma desfasor in voie.
Operatiunea nu a durat atat de mult pentru ca aceasta reteta nu necesita prea multe ingrediente, ba mai mult la prajiturile de post le amestecam pe toate si in cateva minute obtinem aluatul. Am bagat la cuptor checul si trebuie sa va spun ca un parfum de portocala si vanilie deja isi facea simtita prezenta la noi in casa.Puteti sa decorati checul cu felii proaspete de portocala si miez de cacao sau sa pregatiti o glazura de post din zahar pudra ( daca doriti sa aibe un gust mai dulce).

Gasiti mai jos reteta unui chec de post cu aroma de portocala pe care noi l-am savurat pe repede inainte. Este un desert care nu contine foarte mult zahar si astfel poate fi savurat in tihna de totii pofticiosii.
Ce va trebuie?
200g faina alba
50g faina de migdale
100g zahar brut
1 plic zahar vanilinat
300ml suc proaspat de portocala
2 linguri de ulei
½ pliculet praf de copt
Un praf de sare
Esenta de vanilie
Putina coaja rasa de portocala
Cum se prepara?
1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.
2.Intr-un bol incapator adaugam toate ingredientele uscate si amestecam bine.
3. Adaugam pe rand sucul de portocala si uleiul, iar cu ajutorul unui tel amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
4.Turnam aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Arată bine.Sigur o sa incerc reteta.Sa aveti pofta!
Multumesc mult! Abia astept sa imi spui daca ti-a placut! 🙂
Wooow! Arata delicios! Chiar mi-ai facut pofta. O sa incerc si eu reteta.
Muuultumesc! Astept sa imi spui daca a fost pe gustul tau! 🙂