Chec de post cu aroma de portocala

Chec de post cu aroma de portocala

Atunci cand sunt zile de post incerc sa fac mereu ceva dulce, dar nu in cantitati mari, cat sa mancam in ziua respectiva. Avand cateva portocale la indemana, m-am gandit ca nu ar suna deloc rau sa pregatesc un chec de post cu aroma intensa de portocala.Am verificat prin camara sa vad daca am tot ce imi trebuie si m-am pus pe treaba. Am avut noroc ca cel mic isi facea somnul de frumusete si am putut sa ma desfasor in voie.

Operatiunea nu a durat atat de mult pentru ca aceasta reteta nu necesita prea multe ingrediente, ba mai mult la prajiturile de post le amestecam pe toate si in cateva minute obtinem aluatul. Am bagat la cuptor checul si trebuie sa va spun ca un parfum de portocala si vanilie deja isi facea simtita prezenta la noi in casa.Puteti sa decorati checul cu felii proaspete de portocala si miez de cacao sau sa pregatiti o glazura de post din zahar pudra ( daca doriti sa aibe un gust mai dulce).

Gasiti mai jos reteta unui chec de post cu aroma de portocala pe care noi l-am savurat pe repede inainte. Este un desert care nu contine foarte mult zahar si astfel poate fi savurat in tihna de totii pofticiosii.

Ce va trebuie?

200g faina alba

50g faina de migdale

100g zahar brut

1 plic zahar vanilinat

300ml suc proaspat de portocala

2 linguri de ulei

½ pliculet praf de copt

Un praf de sare

Esenta de vanilie

Putina coaja rasa de portocala

Cum se prepara?

1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.

2.Intr-un bol incapator adaugam toate ingredientele uscate si amestecam bine.

3. Adaugam pe rand sucul de portocala si uleiul, iar cu ajutorul unui tel amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

4.Turnam aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si il lasam la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *