Chec cu ricotta si portocale

Chec cu ricotta si portocale

Sunt zile cand vreau sa mananc ceva dulce, doar ca nu vreau sa pierd prea mult timp cu pregatirea acestuia. In general apelez la o budinca sau un pandispan. De data aceasta am incropit un desert destul de rapid  un chec cu ricotta si portocale. Este un chec cu o textura mai densa datorita untului si branzei ricotta folosite, iar portocalele ii dau o super savoare. Daca va place mai mult lamaia, puteti sa inlocuiti porotocalele fara nici o problema.

Am descoperit de ceva vreme si un zahar vanilinat cu aroma de bourbon care este absolut genial in prajituri, asa i-am dat o aroma discreta si de vanilie. Am decorat checul cu fulgi de migdale, dar puteti sa ii faceti o glazura din ciocolata sau una de portocale ( din zahar pudra (~100g), suc de portocale (~25ml)  si putina smantana pentru frisca ( 2-3 linguri). De asemenea, daca aveti pofta de un chec cu portocale de post, gasiti pe blog o reteta la fel de simpla si gustoasa. Abia astept sa imi spuneti daca l-ati incercat si daca v-a placut. Pana atunci va las mai jos reteta pentru acest chec cu ricotta si portocale: una scrisa si una video☺.

Ce va trebuie?

230g faina
200g unt cu 82% grasime
250g ricotta
3 oua
50g zahar pudra
8g zahar vanilinat bourbon
5g praf de copt
50ml suc de portocale proaspat stors
coaja de la 1 portocala

Cum se prepara?

1. Intr-un bol incapator adaugam ricotta si untul la temperatura camerei si incepam sa mixam.

2.Adaugam apoi zaharul pudra si cel vanilinat si mixam in continuare.

3. Adaugam oualele, sucul si coaja de portocala, continuand sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.

4. Incorporam faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule si amestecam bine.

5. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, transferam compozitia si decoram cu fulgi de migdale. Lasam checul sa isi faca de cap in cuptorul incins pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoare.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!

P.S Retea video o gasiti aici👇



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *