Prajitura de post cu visine si migdale

Prajitura de post cu visine si migdale

Imi plac prajiturile cu fructe si mai ales cand ele sunt culese cu atata dragoste, dragoste nesfarsita de bunica. Mamaia mea este fix ca mama ( asta pentru ca e mama lu’ mama) : ii zici sa iti trimita ceva si iti trimite o mie de chestii “ sa fie acolo, sa nu mai cumperi”.

Pentru ca mi-a trimis ceva visine, m-am gandit sa mesteresc ceva cu ele si uite asa zilele astea le-am “facut felul” si le-am transformat intr-o prajitura de post cu visine si migdale, cu aroma discreta de cocos. Mi-au ajuns la fix toate ingredientele din camara, numai bine ca urmeaza sa ma delectez cu o sesiune de cumparaturi.

Deserturile de post au inceput sa imi placa din ce in ce mai mult, si asta pentru ca acum avem posibilitatea de a inlocui produse precum laptele cu unul vegetal sau untul cu unt de cocos sau alte arome. Aceasta prajitura poate fi savurata si de cei care au intoleranta la gluten, asta pentru ca puteti schimba cu usurinta faina alba cu una fara gluten .

I-am pregatit si celui mic briose din aceeasi compozitie, doar ca am injumatatit cantitatile si am adaugat doar 2 lingurite de zahar, iar peste visine am adaugat o lingura de miere sa le mai indulcesc putin.

Va las mai jos reteta pentru aceasta prajitura cu visine si migdale, un desrt smfoarte usor de pregatit. Astept sa imi spuneti daca pofticiosii vostri au fost incantati.

Ce va trebuie?

200g faina alba

150g faina de migdale

200g zahar brut ( puteti folosi orice tip de zahar : alb, de cocos, etc)

300ml lapte de cocos ( sau ce lapte vegetal preferati)

120 ml ulei de cocos topit

30 ml unt de cacao topit

200 g visine fara samburi

½ pliculet praf de copt

un praf de sare

esenta de vanilie sau migdale

putina nuca de cocos sau fulgi de migdale pentru decor

Cum se prepara?

1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.

2.Presaram 1 pliculet de zahar vanilinat si 1 lingura de zahar brut peste visinele curatate de samburi.

 3.Adaugam intr-un bol incapator toata ingredientele uscate si le amestecam bine cu o spatula pana cand devine un amestec omogen.

  4.Adaugam treptat ingredientele lichide si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen.

 5.Tapetam o tava de tort cu hartie de copt, adaugam 2/3 din compozitie, presaram visinele si apoi adaugam restul de compozitie si decoram cu fulgi de cocos sau fulgi de migdale.

6.Prajitura o lasam sa se relaxeze la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!



  • Pentru ca sunt fata lui mama susțin că este bine sa fie mai muuult!!!??.O sa fac sigur reteta mai ales că încă mai am vișine de la mamaia ta(mama mea)???????

    • Sunt de acord cu tine! Este o prajitura pe care am reusit sa o termin imediat! Nici nu ai spune ca este de post! Astept sa imi spui daca ti-a placut! :*:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *