Pandispan pufos cu mure si coacaze rosii

Pandispan pufos cu mure si coacaze rosii

In weekend mi-am propus  ma deconectez de la tot ce inseamna serviciu si sa fac doar ce imi face placere. Asa ca am petrecut cat mai mult timp cu ai mei baieti, am bucatarit si dulcegarit, am dat o tura prin centrul vechi si tot asa, ca m-am trezit ca e duminica si tre’ sa ma pregatesc pentru o noua saptamana. De data asta plec mai increzatoare, ba mai mult mi-am luat si un “ kit de motivare” in caz ca o iau pe aratura.

Cu putina magie in bucatarie, am pregatit dulcegarii la dublu, atat pentru noi cat si pentru cel mic, dupa pofta fiecaruia. De la clatite, cornuri cu ciocolata sau umplute cu prune deshidratate , cozonac si pandispan pufos cu mure si coacaze rosii.

Oficial am terminat toate murele pe care le aveam in casa  pentru ca am mesterit acest pandispan pufos, cu un gust usor acrisor de la fructele de padure. Mie in general nu imi plac prajiturile de casa foarte dulci, iar acest pandispan a iesit pe gustul meu. Se poate adauga fara probleme zahar pudra si se indulceste de-ndata.

Ne place in general orice pandispan primenit cu diferite fructe, mai ales dimineata la micul dejun fie langa o cafea tare sau un pahar cu lapte, dar cel mai mult ne place ca reusim sa il savuram impreuna si asta este tot ce conteaza.

Va las mai jos reteta unui pandispan pufos cu mure si coacaze rosii numa’ bun de impartit cu cei dragi.

Ce va trebuie?
5 oua
5 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri de ulei
praf de sare
esenta de vanilie
200g mure si coacaze rosii

Cum se prepara? 
1. Adaugam o lingurita de zahar brun peste fructe cat timp pregatim aluatul.
2. Separam galbenusurile de albusuri, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul.
3. Intr-un castron amestecam galbenusurile impreuna cu uleiul, iar amestecul rezultat il adaugam treptat peste spuma de albusuri ,mixand pana se incorporeaza bine.

4. Adaugam putina esenta de vanilie , renuntam la mixer si adaugam treptat faina cu ajutorul unei spatule.
5. Transferam 2/3 din compozite intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( am folosit una de dimensiunea 20×30) , adaugam murele si coacazele rosii si apoi punem si restul de compozitie.
6. Bagam tava la cuptor la foc mediu pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste.

Zambiti! Iubit! Fiti fericiti!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *