Tort cu mascarpone si lime pentru toti pofticiosii
Astazi au aterizat bunicii la noi si am ales sa celebram aceasta zi petrecuta cu familia, printr-un tort cu mascarpone si lime pentru toti pofticiosii.
Este primul tort pe care i l-am pregatit lui Alexandru, drept urmare este unul baby friendly, fara zahar adaugat. Blatul l-am indulcit cu banane foarte bine coapte, iar crema am facut-o din mascarpone , frisca neindulcita si suc de lime. Imi place foarte mult lime-ul ! Are o aroma deosebita, oferind oricarui preparat un gust aparte.
Puteti adauga si fructe in pregatirea blatului precum afine, struguri, zmeura sau cirese pentru un aspect si mai frumos. Pentru decor m-am gandit sa rumesc cativa fulgi de migdale, obtinand un decor destul de simpatic.
Am avut cateva emotii, dar au fost binevenite caci tortul a iesit taaaaaare bun. Cel mai bun critic a fost chiar Alexandru care deja gustase din blat si a fost incantat.
Ma declar fericita ca am reusit sa ii pregatesc primul tort celui mic, dar mai ales ca si pofticiosii cei mari au fost multumiti de desertul meu fara zahar.
Va las mai jos reteta unui tort cu crema de mascarpone si lime pentru toti pofticiosii pe care sa-l impartiti cu toti cei dragi si chiar sa mancati doua felii de tort fara a tine cont de cantitatea de zahar.
Ce va trebuie?
Blat
4 oua
150g faina
120ml lapte
2 banane bine coapte
2 linguri de ulei
2 lingurite rase praf de copt bio
extract de pur de vanilie
un praf de sare
Crema
500g mascarpone
200ml smantana pentru frisca ( neindulcita cu 32% grasime )
4-5 lingurite de miere ( sau in functie de gust )
Sucul de la un lime
Cum se prepara?
1.Dam drumul la cuptor la 160 de grade.
2.Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
3.Intr-un bol incapator amestecam galbenusurile, uleiul, extractul de vanilie si laptele. Cu ajutorul unui tel incorporam faina si praful de copt.
4. Adaugam si spuma de albusuri in amestecul de mai sus si amestecam usor cu o spatula pana cand obtinem o compozitie omogena.
5.Pasam bananele si le adaugam in amestecul rezultat.
6.Tapetam o tava de tort ( diametru 21 cm) cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut, lasandu-l la copt pentru 30-40 de minute la 160 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.
7.Pentru crema mixam smantana pana obtinem frisca, adaugam crema de branza, mierea si sucul de lime. Mixam pana cand obtinem o textura omogena.
8.Asamblam tortul doar dupa ce s-a racit foarte bine blatul. L-am taiat in doua si l-am umplut cu un multa crema.
9. Il decoram cu fulgi de migdale usor rumeniti si felii de lime sau in functie de ce idei va vin.
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Buuun foarte buuun tortul !O revedere dulce chiar foarte dulce fiindca Licurici întrece orice dulcegarie !!O duminică specială!