Quiche cu masline si telemea de capra
Tarta este un preparat pe care il pregatesc destul de des, mai ales ca este si foarte usor de facut. Pentru ca Alexandru este in perioada de independenta maxima si vrea sa manance singur, i-am mesterit un quiche cu masline si telemea de capra.
Am avut masline si ulei de masline aduse de la mama lor, din Grecia, de catre o vecina. Foarte, foarte bune! N-am mancat niciodata masline asa gustoase, iar acestea s-au potrivit de minune cu telemeaua de capra si boabele de piper rosu. I-am dat un plus de savoare datorita sosului pesto, pe care imi place sa mi-l pregatesc singura si il pastrez la frigider.
I-am pregatit aceasta tarta pentru ca stiu ca ii place, mai ales ca este innebunit dupa fainoase, iar aceasta corespunde perfect cerintelor lui: poate sa manance singur, are si gust “ pianos” , deci este numa’ buna.
Se pastreaza foarte bine la frigider , fiind din ce in ce mai buna. Acest quiche cu masline si telemea de capra poate fi un aperitiv potrivit in zilele cu invitati la masa, dar mai ales o gustare sanatoasa pentru cei mici, dar si pentru “ oamenii mari”.
Va las mai jos reteta pentru o gustare care te duce cu gandul la vacanta, la frumoasa Grecie!
Ce va trebuie?
Aluat
200g faina alba
100g unt rece cu 82% grasime
3 linguri apa plata rece
mirodenii ( am folosit za’atar)
Umplutura
200g telemea de capra
200ml smantana pentru gatit
2 oua
50g masline fara samburi taiate rondele
boabe piper rosu
1 lingurita sos pesto ( optional )
Cum se prepara?
1.Amestecam ingredientele pentru aluat si apoi formam o bila pe care o lasam la frigider pentru o ora.
2.Dupa ce a expirat timpul, intindem aluatul cu un sucitor si intindem foaia obtinuta in forma de tarta si il intepam cu o furculita din loc in loc.Acoperim aluatul cu hartie de copt si o cana de orez si il lasam la cuptor pentru 10 minute, timp in care ne ocupam de umplutura.
3.Mixam cele doua oua impreuna cu smantana, apoi adaugam telemeaua data prin razatoare si amestecam cu o spatula.Adaugam maslinele taiate rondele ( mai oprim cateva pentru décor).
4.Scoatem aluatul din cuptor, indepartam hartia de copt si orezul si il mai lasam la copt pentru inca 5 minute, dupa care adaugam umplutura si decoram cu boabele de piper si masline taiate rondele.
5.Quiche-ul si-a facut de cap la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade ( sau pana se rumeneste frumos).
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!