Rasfat de weekend cu cornuri pufoase

In weekend bucataresc cel mai mult, dar nimic nu se compara cu rasfatul dulce de dupa. Asa ca am avut parte de un rasfat de weekend cu cornuri pufoase.Este o reteta indragita de toti ai mei pentru ca pot fi umplute exact cu ce pofteste fiecare, de la crema de alune, gem de casa cu diferite arome, rahat sau chiar simple.
Imi place sa framant si sa pregatesc dulcegarii din aluat, si astfel casa sa imi fie invaluita de miros dulce de patiserie, vanilie, portocala, dar mai ales de copt. Afara a fost putin racoare, o vreme numai buna de copt.

Mi-am pregatit toate ingredientele si m-am apucat tacticos de framantat, cat timp s-a dospit aluatul am pregatit masa pentru cel mic, dar cred ca stia ca urmeaza ceva gustos, asa ca nu s-a omorat cu mancatul.Mi-au iesit undeva la 40 de cornuri pe care le-am primenit cu crema de alune, rahat, prune uscate si unele le-am lasat simple pentru a manca si Alexandru.
Am primit drept multumire cele mai dulci imbratisari de la cavelerii mei , alaturi de pofta cu care au infulecat cornurile calde. Va las mai jos reteta pentru un rasfat de weekend cu cornuri pufoase si astept sa imi spuneti daca au fost pe placul vostru si al pofticiosilor vostri dragi.
Ce va trebuie?
1kg faina
300 ml lapte
100g zahar ( sau 4 -5 linguri de miere)
1 plic zahar vanilinat ( optional)
3 galbenusuri
50g unt
140g iaurt cu grasime 10%
42g drojdie proaspata
putina coaja rasa de portocala / lamaie
100 ml ulei pentru framantat
1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte pentru uns

Cum se prepara?
1.Intr-ul bol mare adaugam faina si presaram pe margine un praf de sare.
2. Intr-un castron adaugam drojdia cu 1 lingura de zahar ( sau miere) , 1 lingura de faina si 3 linguri de apa calduta. Amestecam pana obtinem un amestec omogen si lasam drojdia sa se activeze pentru 5 minute.
3. Intr-o craticioara adaugam laptele, zaharul (sau mierea) si untul pana se obtine un amestec omogen. Dam cratita de pe foc si adaugam iaurtul. Amestecam pana se incorporeaza si iaurtul.
4. Adaugam laptele, galbenusurile, drojdia si framanatam bine pentru 10 – 15 minute. Adaugam ulei in procesul de framantare.
5. Dupa ce aluatul s-a dospit ( undeva la 40 de minute sunt suficiente ), taiam din aluat si formam bile. Bilele formate le intindem cu sucitorul si sectionam cercul format in 4 ( in cruce ) si apoi in 8 si tot asa ( in functie de cat de mari sau mici doriti sa aveti cornurile. Eu m-am oprit la 8 triunghiuri.
6. Fiecare triunghi se umple cu umplutura dorita , se impatureste bine si se adauga in tava tapetata cu hartie de copt.
7. Le mai lasam undeva la 10- 15 minute la dospit in tava, iar apoi le ungem cu galbenus de ou si putin lapte si le dam la cuptor pentru 15- 20 de minute la foc mediu.
8. Dupa ce le-am scos din cuport le ungem cu un sirop din putina miere si apa si le pudram cu zahar (optional).
Zambiti! Iubiti! Fiti fericiti!
Arată spectaculos cred ca gustul e la superlativ!Sigur o sa ti folosesc reteta.Sigur!O sa visez acea farfurie plină cu cornuri rumenite muuult timp!Te pup!
Absolut delicioase!
????